Na Meta, lanceert Yahoo Metaverse events in Hong Kong

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Yahoo Hong Kong heeft een reeks metaverse-activiteiten in de stad gelanceerd om het gebruik van immersieve advertentietechnologieën te verkennen en om de banden tussen individuen via metaverse te versterken. 

Dit komt kort nadat de eigenaar van Facebook, Meta Platforms, soortgelijke plannen heeft gelanceerd. Het project van een week eindigt op 19 juni en bevat de nieuwste elementen op het gebied van sport, entertainment en levensstijltrends om de echte en virtuele wereld met elkaar te verbinden en gebruikers een unieke metaverse ervaring te bieden. 

De metaverse van Yahoo lijkt op de meest iconische visuele elementen van Hong Kong, zoals neonlichten en wolkenkrabbers, en herschept een multifunctionele ruimte van drie verdiepingen met bars, NFT-galerijen, sportvelden en daken. Het bedrijf nodigde de Taiwanese kunstenaar Prins Chiu uit om zijn basketbalvaardigheden te demonstreren op het aangewezen basketbalveld in Yahoo’s metaverse, in een uniform ontworpen door de in Duitsland gevestigde illustrator Andy Gellengberg.

Verder wil het gezelschap virtuele concerten en tentoonstellingen houden op het populaire metaverse platform Decentraland, met lokale idolgroepen en artiesten. Het is ook van plan een beperkt aantal NFT’s vrij te geven.

Yahoo Hong Kong nodigt op 17 juni vier leden van de lokale meidengroep After Class uit om op het virtuele dak op te treden als Avatars, met iedereen onder het straatbeeld bedekt met neonreclames. Het bedrijf zei dat Yahoo Metaverse, dat sport-, entertainment- en lifestyletrends combineert, een belangrijke mijlpaal in het meta-universum zal worden.

Behalve het oproepen van herinneringen aan het nachtleven van de stad, raakt Yahoo’s metaverse ook de revitalisering van het Kwun Tong-district, dat in de loop der jaren voortdurend is herbouwd en veranderd. Het bedrijf werkte samen met vier lokale kunstenaars om de NFT-kunsttentoonstelling “Recreating Kwun Tong” te lanceren met het thema Kwun Tong District vol met de kenmerken van de stad en collectieve herinneringen.

SiUKINS, Au Yeung Chun Hee, Bread Poon en Stirring Light hebben elk een reeks NFT-kunstwerken ontworpen met talloze Kwun Tong-verhalen en deze tentoongesteld in de galerij op de eerste verdieping van Yahoo’s metaverse. Met hun creaties hopen ze een reeks collectieve herinneringen aan Kwun Tong samen te brengen.

Lorraine Cheung, hoofd van het publiek en redactie bij Yahoo Hong Kong, zei: “Yahoo Hong Kong heeft altijd een breed scala aan online diensten geleverd die relevant zijn voor het dagelijks leven van mensen, inclusief het gebruik van de nieuwste technologie om de gebruikerservaring te verbeteren en te verbeteren. We hopen de metaverse te gebruiken om mensen te verbinden, ongeacht tijd en fysieke locatie.”

Eerder kondigde Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en Whatsapp, aan dat het een reeks nieuwe metaverse-initiatieven in Hong Kong zal uitrollen, waardoor HongKongers het potentieel van metaverse in verschillende sectoren beter kunnen begrijpen. Volgens een verklaring omvat Meta’s metaverse plan voor Hong Kong virtual reality (VR) ervaringen en tentoonstellingen in lokale cafés en openbare ruimtes.

Er zal ook een showcase van korte films zijn en een nieuw erkenningsinitiatief om de convergentie van film, visuele media en technologie te ondersteunen. Augmented Reality (AR) trainingsworkshops zullen ook worden gecreëerd voor docenten en middelbare scholieren. Het testen van digitale verzamelobjecten zal ook beginnen met makers in Hong Kong die hun eigen niet-fungible tokens (NFT’s) op Instagram kunnen delen, aldus de verklaring van Meta.

Gratis webinar

Volg nu onze gratis webinar over het investeren of handelen in cryptocurrency. Zowel voor beginners als gevorderden. Tot snel!

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk testimonials en reviews van onze klanten via Trustpilot. Deze feedback kan niet aangepast of verwijdert worden door ons team en toont jou dus een oprecht beeld van de ervaringen van jouw toekomstige mede-cursisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.