XRP-advocaat behaalt cruciale overwinning voor Ripple en Crypto

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft officieel toegegeven dat de verkoop van LBRY-tokens op de secundaire markt geen effecten waren.

Hoewel de juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission gisteren niet werd gehoord, hebben Ripple, XRP en de hele crypto-industrie een belangrijke gedeeltelijke overwinning behaald in hun strijd tegen de overdreven regelgeving van de SEC door middel van handhaving, dankzij advocaat John E. deton.

Tijdens de hoorzitting van gisteren zocht de SEC een bevestiging van de rechter van de districtsrechtbank van New Hampshire die een breed, vaag bevel uitvaardigde tegen de verkoop van het LBRY-token, waarbij het token zelf een “security” wordt, waardoor de verkoop op de secundaire markt onder de jurisdictie van de SEC valt.

Dit zou niet alleen rampzalig kunnen zijn voor XRP-verkopen op de secundaire markt, maar voor alle cryptocurrencies, behalve Bitcoin, dat al door de SEC als niet-security is verklaard. In een recente video voor Crypto Law TV besprak Deaton – die ook 75.000 XRP-houders vertegenwoordigt in de SEC vs. Ripple-zaak – wat er in de rechtszaal gebeurde.

We weten allemaal dat de SEC graag maximale wetshandhavingsmogelijkheden tot haar beschikking heeft. Daarom raakten we erbij betrokken, ” zei hij, terwijl hij verder meldde dat de rechter iets geweldigs had gedaan. “Hij keek eigenlijk naar de SEC en zei: je bent het met hem eens […] Iedereen verbeeldde zich dat … Ben je het met Deaton eens?

Hieruit bleek dat de rechter bereid was zijn uitspraak van 7 november 2022 in het juiste perspectief te plaatsen. Op dat moment sprak hij een kort geding uit ten gunste van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en classificeerde hij elke verkoop van het LBC-token over een periode van zes jaar als een investeringscontract zonder de aard van de transacties in detail te beschrijven.

Dit opende een deur voor de SEC om dichter bij haar doel te komen om legitimiteit te verkrijgen door middel van uitspraken om ook de legitimiteit van regelgevend toezicht op de secundaire markt te krijgen. Gisteren maakte de rechter echter duidelijk dat de uitspraak verkeerd werd geïnterpreteerd door de SEC.

De rechter zei dat de SEC zich ergens aan moet committeren en beschreef twee voorbeelden. De rechter legde een voorbeeld uit waarin LBRY zijn LBC-token verkocht aan een investeringsclub die het in koude opslag bewaarde – een directe verkoop. De rechter zei dat hij dit beschouwt als een aanbod van een niet-geregistreerd effecten en de SEC was het daarmee eens.

Het tweede voorbeeld dat hij gaf, betrof de secundaire markt. Deaton rapporteerde:

En toen zei de rechter, maar als Flipside het aan iemand anders op de secundaire markt verkoopt, onafhankelijk van LBRY, moet je het ermee eens zijn dat mijn bevel niet van toepassing is op dit scenario” . En dat is de overwinning die we hebben behaald. De SEC moest toegeven ter plaatse, in real time, dat ze het er mee eens waren.

Opmerkelijk genoeg wendde de rechter zich daarna tot Deaton en zei tegen hem: “amicus, ik ga duidelijk maken dat mijn bevel niet van toepassing is op verkopen op de secundaire markt.

De rechter zegde toe dat hij in het laatste rechtsmiddel duidelijk zou maken dat hij niet op de secundaire markt oordeelt. De SEC heeft in de rechtbank openlijk toegegeven dat zij secundaire verkopen niet als effecten beschouwt. Dit is een enorme gedeeltelijke overwinning voor de hele crypto-industrie, maar ook voor Ripple, zoals Deaton verder opmerkte:

This hearing today if you think we are getting regulations by congress soon, then the ruling is irrelevant because congress will give us clarity. If we’re not going to get any clarity from congress, there’s not going to be some regulation that says something that defines a security, […] then this hearing was extremely important.

 

bron: cointelegraph,twitter,bitcoinist

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.