Techgigant Dell voegt zich bij de bestuursraad van Hedera

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

Technologiegigant Dell zal samen met Google, FIS en Abrdn zitting nemen in de raad van bestuur van het bedrijfsnetwerk Hedera Hashgraph (HBAR).

Nu zie je een hele industrie beginnen te groeien, veel investeringen“, zegt David Frattura, senior director van technologiestrategie bij Dell. “En voor ons wordt het steeds serieuzer om hier aandacht aan te besteden en ons op te concentreren.

Als onderdeel van de raad van bestuur zal Dell een consensusnode runnen, dat wordt gebruikt om de volgorde van transacties te bepalen. Leden van de raad van bestuur beheren ook de software met betrekking tot het netwerk.

Het knooppunt of node was eigenlijk onderdeel van de leeroefening die we doormaken,” zei Frattura. “We doen dit om beleidsimplicaties en processen te begrijpen. Wat is er voor nodig om deel uit te maken van een goedgekeurd public ledger voor onze IT, hoe operationaliseren we dat eigenlijk? Ik kan op alle glorieuze details ingaan, maar daar komt veel bij kijken.

Dell is ook van plan het Hedera-netwerk binnen applicaties te benutten, maar dat staat nog in de kinderschoenen.

Wat een gebruiksscenario betreft, denk ik dat het nog een beetje voorbarig is“, zei Frattura. “Als we op stoom komen, zullen we later dit jaar misschien wat meer zien, maar laten we nu gewoon in de raad stappen.

Net als Hedera heeft Dell innovatie en schaalbaarheid centraal“, zei Bill Miller, medevoorzitter van de lidmaatschapscommissie van de Hedera Governing Council, in een verklaring. “Dell’s inzicht en tientallen jaren computerervaring zullen veel waarde voor de bestuursraad van Hedera zijn.

Hedera sprak Dell aan omdat de oplossing is ontworpen voor een breed scala aan gebruiksscenario’s en er een sterke gemeenschap van zwaargewichten in de industrie achter zit, zei Frattura.

Onderzoekers van University College London ontdekten dat Hedera het meest duurzame proof-of-stake-netwerk is in vergelijking met andere netwerken zoals Algorand, Cardano, Ethereum, Tezos en Polkadot. De focus op ESG spreekt bedrijven zoals Dell aan die willen onderzoeken hoe technologie kan worden gebruikt om ondernemingen te helpen milieu- en sociale doelen te bereiken.

Verschillende andere spelers in de industrie maken ook gebruik van het netwerk van Hedera, waaronder IBM, dat Hyperledger Fabric gebruikt in zijn oplossingen, terwijl het digitale workflowbedrijf ServiceNow Hedera integreert in zijn Now-platform.

De realiteit is dat we dit beschouwen als een technologiespecifiek aandachtspunt voor ons“, zei Frattura. “Het gaat er niet om een cryptobeurs te zijn, het gaat erom hoe deze technologie problemen voor ondernemingen oplost. En voor ons, als bedrijf, hoe kunnen we het potentieel gebruiken om onze klanten beter van dienst te zijn en onze processen te verbeteren en mogelijk producten te bouwen.

Leer bij over elk aspect van staking op onze eigen beleggerscursus of bekijk onze gloednieuwe gratis webinar over de verschillende wegen die je kan bewandelen wanneer je wil beleggen of hadnelen in cryptomunten!

 

bron: The block

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.