Solana gehackt voor meer dan $ 8 miljoen

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Een nieuwe hack trof gebruikers op het Solana (SOL) blockchain-netwerk, waarbij de aanvaller(s) bijna $ 8 miljoen uit verschillende wallets van gebruikers kon halen. Dit is één van de meest recente problemen met Solana, een netwerk dat in het verleden om verschillende redenen vele malen is afgesloten.

 

Het Solana-netwerk is voor meer dan $ 8 miljoen gehackt nadat een aanval een manier had gevonden om de privésleutels van gebruikers achter sommige wallets zoals Phantom en Slope te stelen. Volgens Peck Shield Alert heeft de aanval geleid tot een verlies voor gebruikers van bijna $ 8 miljoen.

Gebruikers van over de hele wereld melden hoe Solana-coins uit de wallet van gebruikers worden gehaald. Experts raden gebruikers aan ervoor te zorgen dat hun fondsen veilig zijn en te vermijden dat ze zich bezighouden met verschillende applicaties die bovenop het SOL-netwerk worden uitgevoerd. De situatie lijkt ingewikkelder dan velen denken.

Volgens sommige Solana-profielen en serviceproviders op Twitter lijkt dit een wijdverspreid probleem te zijn in plaats van een protocolspecifiek probleem. Dat betekent dat de aanval niet alleen gebruikers kan treffen die bepaalde protocollen gebruiken, maar ook een groter publiek, onafhankelijk van hun activiteit op het netwerk.

Op Solana gebaseerde aanbieders van wallets, waaronder Phantom en Slope, en niet-fungible token (NFT) marktplaats Magic Eden behoren tot degenen die op het probleem hebben gereageerd. phantom zegt samen te werken met ander providers om te onderzoeken waar het probleem ligt, hoewel het zegt dat het in dit stadium niet gelooft dat dit een Phantom-specifiek probleem is.

Het is niet de eerste keer dat Solana te maken krijgt met netwerkproblemen. Het lijkt echter een van de grootste aanvallen te zijn die ooit op het Solana-netwerk zijn uitgevoerd en een van de grootste in de crypto-industrie, aangezien er geld uit de wallets van gebruikers is gehaald.

Laten we niet vergeten dat Solana een van de grootste blockchain-netwerken in de cryptocurrency-markt is. In het afgelopen jaar werd SOL een van de grootste digitale valuta’s ter wereld. Deze hack heeft zeker de geloofwaardigheid van het netwerk aangetast, niettemin is dit een probleem dat de komende dagen verder zal worden geanalyseerd door verschillende crypto-experts.

Het is nu een kwestie van tijd om te zien of Solana een officiële aankondiging doet over wat er met het blockchain-netwerk is gebeurd. Op het moment van schrijven van dit artikel was er geen officiële aankondiging van Solana op Twitter.

De markt voor cryptocurrency is altijd het doelwit geweest van hackers en aanvallers. Het meest voorkomende probleem was echter het aanvallen van crypto-exchanges. Met dit meest recente probleem dat Solana trof, zou het erg belangrijk zijn om te begrijpen of dit een algemeen probleem was of iets dat alleen gebruikers trof die met bepaalde protocollen aan de slag gingen.

Emin Gün Sirer, oprichter en CEO van Ava Labs, zei over deze situatie:

“Er is op dit moment een voortdurende aanval op het Solana-ecosysteem. Meer dan 7000 portefeuilles aangetast en stijgend met 20/min. Omdat het erg vroeg is en de aanval gaande is, is er veel verkeerde informatie en speculatie.”

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.