Shopify's Blockchain Commerce-tools uitgebracht voor verkopers

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

Shopify heeft een reeks blockchain-commerceoplossingen uitgebracht om de gebruikerservaring van Web3-centrische winkels op het platform te verbeteren.

Met tokengating kunnen alle relevante Shopify-verkopers nu hun bedrijven configureren om de tokenhouders te specificeren met toegang tot exclusieve items, non-fungible token (NFT) drops en voordelen.

De applicatie bevestigt de geschiktheid van de gebruiker via hun bijbehorende wallet en wordt gepromoot als een handige methode voor NFT-verkopers om geselecteerde klanten te belonen of exclusiviteit toe te voegen aan specifieke items.

Shopify heeft het sign-in with Ethereum (SIWE)-protocol geïntegreerd dat is ontwikkeld door de Ethereum Name Service (ENS) en de Ethereum Foundation om verbeterde ondersteuning te bieden voor crypto-wallets.

SIWE biedt veilige gebruikersaanmeldingen en authenticatie van Ethereum-accounts en ENS-domeinen zonder gevoelige identificatiegegevens zoals namen, telefoonnummers en huisadressen aan derden bekend te maken.

De kwestie van persoonlijke gebruikersinformatie is altijd een pijnpunt geweest voor Shopify. In april 2022 heeft een groep ontevreden klanten een class action-rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf en Ledger, een fabrikant van hardware-wallets, over een enorm verlies van gebruikersgegevens in 2020.

Op 9 februari tweette de ENS Labs-gemeenschap over de SIWE-verbinding met Shopify en linkte hij naar documenten van ontwikkelaars die beschrijven hoe de tool in Shopify-winkels kan worden geïntegreerd, tot groot genoegen van verschillende leden van de Ethereum-gemeenschap.

Volgens het document maakt de statementGenerator-prop aanpassing van de verklaring mogelijk die wordt weergegeven in een Sign-In with Ethereum-bericht. De functie haalt het adres van de bijbehorendewallet op, zodat je jouw berichtregels kan uitbreiden en wijzigen om jouw merk beter weer te geven.

Nadat een retailer de SIWE-functionaliteit op Shopify wallet connect heeft geïntegreerd, kunnen klanten hun Ethereum-adressen koppelen via SIWE’s gelieerde tussenpersonen, zoals Coinbase, WalletConnect, Fortmatic, Torus en Portis, door op de knop “Inloggen met Ethereum” te klikken.

Bekijk nu onze live webinar over beleggen en handelen in cryptocurrency en NFT’s!

 

Bron:coinculture

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.