Senaat van New York introduceert een wetsvoorstel om crypto als betaalmiddel toe te staan

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

De staat New York heeft een wetsvoorstel ingediend dat cryptocurrencies een legale vorm van betaling binnen de staat zou maken.

Niet enkel Europa is druk in de weer met crypto regulaties.

De wetgeving werd op 26 januari opgesteld en onthult wijzigingen in de huidige financiële wet van de staat om het gebruik van cryptocurrencies in de betaling aan overheidsinstanties te introduceren.

De wetgeving stelt dat het amendement wettelijk zou toestaan dat “staatsagentschappen van New York cryptocurrencies accepteren als een vorm van betaling.” Bovendien wijdt het document verschillende secties aan het definiëren van cryptocurrencies onder de onlangs herziene staatswet. Met name de acceptatie van Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash als betalingsopties toestaan.

De regulering en implementatie van cryptocurrencies is sinds het begin van 2023 een vaak besproken onderwerp. Na de enorme verliezen die de industrie vorig jaar heeft opgelopen en de frauduleuze activiteiten die aan het licht kwamen, is er ongetwijfeld de nadruk gelegd op regelgevende instanties die worstelen met hoe om de activa te benaderen.

Eerder deze week probeerde Arizona een wetsvoorstel in te dienen dat Bitcoin en andere crypto’s tot wettig betaalmiddel in de staat maakte. Nu heeft New York dit voorbeeld gevolgd, met een wijziging om cryptocurrencies een acceptabele vorm van betaling in de staat te maken.

In het bijzonder stelt de wetgeving dat de wet “de wet op de staatsfinanciën zal wijzigen, met betrekking tot het toestaan van staatsinstanties in New York om cryptocurrencies als een vorm van betaling te accepteren.” Bovendien drukt het juridische document de definitie van cryptocurrencies uit en de richtlijnen tussen die digitale activa en overheidsinstanties.

Concluderend stelt het wetsvoorstel dat “Elke overheidsinstantie bevoegd is om een overeenkomst met personen aan te gaan om de acceptatie, door overheidsinstanties, van cryptocurrency als een middel voor betaling van boetes, civielrechtelijke boetes, huur, tarieven, belastingen” te bewerkstelligen. 

Het wetsvoorstel zal het landschap van geïntegreerde digitale activa in een van de grootste steden van Amerika veranderen.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.