De SEC onderzoekt Binance over zijn BNB-token

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Volgens een Bloomberg-rapport opent de Securities and Exchange Commission naar verluidt een onderzoek naar Binance over de initiële muntaanbieding van 2017 van zijn BNB-token. Het bureau zou onderzoeken of het aanbod van de token een verkoop van effecten vormt, die bij het bureau had moeten worden geregistreerd. 

Dit is niet de eerste keer dat Binance in de problemen komt met Amerikaanse toezichthouders, met een lopend SEC-onderzoek naar de banden van CEO Changpeng Zhao met twee bedrijven die handelen op Binance.US. Andere onderzoeken omvatten een gezamenlijk onderzoek door de Internal Revenue Service en het ministerie van Justitie over belasting- en witwasproblemen, en een onderzoek van de Commodity Futures Trading Commission naar handel met voorkennis en marktmanipulatie.

Binance heeft recentelijk nog goedkeuringen van de regelgevende instanties gekregen in Europa en het Midden-Oosten, meest recentelijk in Frankrijk, Italië en Dubai. Over het laatste SEC-onderzoek zei Binance dat “het niet gepast zou zijn voor ons om commentaar te geven op onze lopende gesprekken met regelgevers, waaronder onderwijs, hulp en vrijwillige reacties op informatieverzoeken” in een verklaring aan Bloomberg, en dat het “zal blijven voldoen aan alle eisen die de toezichthouders stellen.”

Het onderzoek moet nog tot een conclusie komen, volgens het rapport. De toezichthouder kan mogelijk geen juridische stappen ondernemen tegen de beurs.

BNB, dat in 2021 een enorme groei doormaakte, blijft de op vier na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. De munt wordt tijdens het schrijven van dit artikel verhandeld tegen $ 280 na een daling van ongeveer 5% op het nieuws.

In december 2020 daagde de SEC Ripple ook voor de rechter wegens vermeende illegale XRP-verkopen. De oplossing van de zaak met hoge inzetten zal naar verwachting aanzienlijke gevolgen hebben voor de hele sector.

Gratis webinar

Volg nu onze gratis webinar over het investeren of handelen in cryptocurrency. Zowel voor beginners als gevorderden. Tot snel!

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk testimonials en reviews van onze klanten via Trustpilot. Deze feedback kan niet aangepast of verwijdert worden door ons team en toont jou dus een oprecht beeld van de ervaringen van jouw toekomstige mede-cursisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.