Promotiecode geeft 50€ korting: " partnerpromo "

SEC geeft coinbase een waarschuwing, Coinbase geeft krachtig antwoord

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

“Vertel ons de regels en wij zullen ze volgen.” Dat zegt Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase.

Na jarenlang om redelijke cryptoregels te hebben gevraagd, zijn we teleurgesteld dat de SEC rechtbanken overweegt voor een constructieve dialoog. Maar als rechtbanken nodig zijn, dan zij het zo. We zullen de rechtsstaat verdedigen”, zei Grewal.

Het meest verbazingwekkend zijn de onthullingen waarmee ze in nauw contact stonden om zich te registreren bij de Securities and Exchanges Commission (SEC).

SEC heeft ons gevraagd om onze mening te geven over hoe een registratiepad voor Coinbase eruit zou kunnen zien – omdat er geen bestaande manier is waarop een crypto-uitwisseling zich kan registreren“, zei Grewal.

Dat was vorig jaar, en wat volgt is vernietigend. Niet van Coinbase die sinds 2012 heeft geprobeerd om op alle mogelijke manieren volledig compliant te zijn, deels omdat het een slotgracht rond hun imperium bouwt, maar van SEC. Grewal zegt:

“We hebben twee verschillende registratiemodellen ontwikkeld en voorgesteld. We hebben miljoenen dollars uitgegeven aan juridische ondersteuning om deze voorstellen op te stellen en hebben herhaaldelijk om feedback van de SEC gevraagd. We hebben er geen.

We hebben ook herhaald dat we vasthouden aan ons noteringsproces – we noteren vandaag geen effecten – en hebben de SEC herhaaldelijk uitgenodigd om vragen te stellen over welk activum dan ook op ons platform. Ze brachten er geen op.

We hebben de SEC meer dan 30 keer ontmoet in negen maanden tijd, maar we deden het hele gesprek.

In december 2022 vroegen we de SEC opnieuw om feedback op onze voorstellen. Het SEC-personeel stemde ermee in om in januari 2023 feedback te geven.

In januari, de dag voor onze geplande vergadering, zegde de SEC ons af en vertelde ons dat ze terug zouden gaan naar een handhavingsonderzoek.

Toegeven dat er geen manier is om te registreren en vervolgens een onderzoek openen, komt in feite neer op een verbod.

SEC heeft natuurlijk geen enkele wettelijke bevoegdheid om crypto-uitwisselingen te verbieden, dus als we Coinbase waren, zouden we een tegenvordering indienen wegens misbruik van autoriteit en onze eerste verdediging zou zijn om elke gerechtelijke actie van SEC af te wijzen als irritant omdat ze met een registratie moeten komen programma’s eerst vervolgen voor niet-naleving.

Bovendien, als SEC een dossier indient bij die districtsrechtbank in New York, zoals ze graag doen, zou onze eerste actie zijn dat de zaak wordt verplaatst, in dit geval naar Californië, want daar is Coinbase gevestigd.

Coinbase wordt bedreigd met gerechtelijke stappen met betrekking tot “een niet-gespecificeerd deel van onze beursgenoteerde digitale activa, onze uitzetservice Coinbase Earn, Coinbase Prime en Coinbase Wallet.

Het goede nieuws is dat Coinbase sowieso advocaten op de loonlijst heeft staan, omdat ze aan heel veel zaken moeten voldoen, dus ze kunnen zich misschien bezig houden met zaken die misschien wel jaren aanslepen en als Coinbase verliest, verwachten we de hele weg beroepen naar de Hoge Raad.

Dat kan de crypto-ruimte een decennium opleveren, maar Coinbase overweegt al nieuwe diensten offshore te lanceren terwijl Amerikaanse burgers worden geblokkeerd.

Ze denken erover om eeuwigdurende swaps te lanceren om te concurreren met Binance en andere uitwisselingen die niet geregistreerd staan, maar er is geen echte manier om dit te doen. Je kan proberen te registreren, maar je moet het formulier zelf bedenken en als je dat eenmaal doet, accepteren ze het toch niet.

De definitie van een bananenrepubliek is een land waar geen rechtsstaat bestaat. De fundamentele en ultieme verdediger van de rechtsstaat is de rechterlijke macht. Deze generatie staat nu op het punt om erachter te komen hoe onafhankelijk die rechterlijke macht is. We hopen volledig onafhankelijk te zijn, anders zouden de Verenigde Staten in veel grotere problemen zitten dan iemand dacht.

 

bron: Coinbase en Trustnodes

Lid worden van onze community

Neem deel aan de community kanalen van Satoshi Consultancy.
Via deze kanalen sta je in rechtsteekse verbinding met medestudenten, sympathisanten en educatoren. 

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.