Russische Sber bank integreert Ethereum en metamask

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

De grootste bank van Rusland, Sber, heeft aangekondigd dat haar blockchain-platform nu compatibel zal zijn met Ethereum en MetaMask. Eerder lanceerde Sber ook de eerste blockchain-ETF van Rusland.

Sber onthulde eerder deze week formeel nieuwe mogelijkheden voor zijn blockchain-platform. De nieuwe functies omvatten ondersteuning voor Ethereum-netwerk apps en smart contracts. Volgens de bank kunnen ontwikkelaars complete projecten en smart contracts migreren tussen de blockchain van Sber en open blockchain-netwerken.

De nieuwste toevoegingen van Sber zijn onder meer de integratie van MetaMask, de software wallet die samenwerkt met Ethereum. Door deze ontwikkeling kunnen gebruikers verschillende bewerkingen op het platform uitvoeren. De integratie stelt hen ook in staat om smart contracts en tokens naadloos te laten werken.

Sber Blockchain Lab werkt nauw samen met externe ontwikkelaars en partnerbedrijven, en ik ben blij dat onze community DeFi-applicaties op de infrastructuur van Sber kan uitvoeren”,

zegt Alexander Nam, hoofd van het blockchain-lab.

Hij zei ook dat Sber ontwikkelaars, bedrijven en financiële instellingen zou kunnen samenbrengen om real-world zakelijke toepassingen voor blockchain, Web3 en gedecentraliseerde financiën te onderzoeken dankzij de nieuw geïntegreerde mogelijkheden.

Zoals eerder vermeld, heeft Sber de afgelopen jaren actief blockchain-producten gemaakt. Het diende begin 2021 ook een aanvraag in bij de Bank of Russia om een blockchain-platform te bieden voor zijn stablecoin, “Sbercoin”.

Sber lanceerde uiteindelijk zijn eerste digitale valutahandel in juni 2022, na toestemming van de centrale bank in het voorjaar van dat jaar. De Russische regering bezit 50% plus één aandeel in Sber en is daarmee de meerderheidsaandeelhouder.

De aankondiging door Sber volgt op de oproep van president Vladimir Poetin om een open wereldwijd afwikkelingsnetwerk voor digitale valuta’s te creëren. Hij merkte op dat het het monopolie van banken in de financiële dienstverlening zou kunnen doorbreken door gebruik te maken van blockchain-technologie.

In 2020 verbood de regering van Poetin het gebruik van Bitcoin in Rusland. Dat betekent dat de burgers van het land geen digitale valuta kunnen gebruiken voor betalingen.

In november bespraken Russische wetgevers de mogelijkheid om de wettelijke vereisten van het land te wijzigen om een nationale uitwisseling voor digitale valuta op te zetten. Dat wordt naar verluidt ondersteund door de Bank of Russia en het ministerie van Financiën. Ze hebben echter verschillende opvattingen over hoe de markt te reguleren.

De Bank of Russia zei dat de financiële prestaties van Russische banken in het derde kwartaal begonnen te verbeteren. Het merkte echter op dat de sector nog steeds voor grote uitdagingen staat. Vanwege de acties van Rusland in Oekraïne zijn verschillende Russische banken tijdelijk geblokkeerd voor het gebruik van het internationale betalingssysteem SWIFT.

Russische banken hebben ook met verschillende uitdagingen te maken gehad, zoals het gebrek aan toegang tot vreemde valuta. Desondanks rapporteerde Sber in de eerste tien maanden van het jaar winst.

Bron: crypto.news

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.