Ripple test compatibele sidechain met Ethereum

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

 

De XRP Ledger test zijn Ethereum Virtual Machine sidechain die tot doel heeft Ethereum smart contracts naar de XRP Ledger te brengen.Dit werd aangekondigd door het kernontwikkelingsteam van de blockchain, RippleX.

De sidechain, een parallel lopende blockchain, zal op Ethereum gebaseerde smart contracts naar XRP Ledger brengen, een blockchain geassocieerd met grensoverschrijdend betalingsbedrijf Ripple.

De zijketen is ontwikkeld door een bedrijf genaamd Peersyst en bevindt zich nog steeds in deze eerste ontwikkelingsfase en is volgens RippleX niet beschikbaar voor openbare tests. Dit betekent dat het voorlopig alleen beschikbaar is op XRP Ledger’s Devnet, een beperkt experimenteel netwerk dat wordt gebruikt voor testen op XRP Ledger. De tweede fase begint begin 2023 en zal een EVM-zijketen zonder toestemming bevatten die voor het publiek toegankelijk is.

Hoewel de XRP Ledger al native smart contracts ondersteunt, ondersteunt het netwerk momenteel niet de Ethereum Virtual Machine (EVM), een computeromgeving die vaak wordt gebruikt door Ethereum-ontwikkelaars om applicaties te schrijven.
Zodra het in het tweede kwartaal van 2023 op het mainnet is geïmplementeerd, stelt de sidechain ontwikkelaars in staat om apps te schrijven in Solidity, de belangrijkste programmeertaal op Ethereum, en het via een bridge interoperabel te maken met de XRP Ledger, zei RippleX.

Het stelt ontwikkelaars ook in staat om de native asset van XRP Ledger, XRP genaamd, te gebruiken in de zijketenomgeving.

“De release betekent dat ontwikkelaars niet langer hoeven te kiezen tussen XRPL of EMV-compatibele blockchains; ze kunnen het beste van twee werelden hebben”, aldus RippleX.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.