Revolut breidt EU cryptodiensten uit

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Revolut breidt EU cryptodiensten uit na toestemming van regulators naar zijn 17 miljoen Europese klanten.

Na de aankondiging van plannen om haar cryptocurrency-personeelsbestand uit te breiden met onder meer werknemers in Europa, heeft challengerbank Revolut de goedkeuring van de regelgevende instanties gekregen om cryptodiensten aan te bieden aan miljoenen van haar gebruikers in Europa.

Inderdaad, de Cyprus Securities and Exchange Commission (CYSEC) heeft het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde neobankingplatform Revolut tot zijn crypto-asset service provider (CASP) gemaakt, zei de bank op 12 augustus. Op deze manier kan de bank nu haar Europese hub in Cyprus opzetten en aanvullende cryptodiensten aanbieden, en blootstelling aan crypto-activa zoals Bitcoin (BTC) aan haar 17 miljoen klanten in de Europese Economische Ruimte (EER) aanbieden na de Markets in Crypto Assets ( MiCA) wet wordt afgedwongen.

In een reactie op de ontwikkeling benadrukte de woordvoerder van Revolut dat Cyprus werd gekozen als de bestemming van de hub na een “diepgaand onderzoek van alle EU-landen”, volgens een rapport van AltFi.

Bovendien viel CYSEC op vanwege het “geavanceerde en robuuste regelgevingsregime, evenals de kracht van de bestaande crypto-industrie op Cyprus.” Zoals de woordvoerder uitlegde:

“Bij het opzetten van een hub voor onze crypto-activiteiten in de EU, erkennen we dat CYSEC diepgaande kennis heeft van crypto en haar inspanningen om een leider te zijn in crypto-regulering.”

Het is de bedoeling dat de MiCA-wet in 2023 wet wordt en tegen 2024 in de hele EU volledig van kracht wordt. De woordvoerder van Revolut prees deze crypto-regels en verklaarde dat:

“We verwelkomen de EU-brede regelgeving en omarmen van harte de duidelijke intentie van het Europees Parlement om innovatie te ondersteunen, terwijl we krachtige maatregelen voor klantenbescherming eisen om elke vorm van marktmisbruik te voorkomen.”

Ondertussen is Revolut van plan om zijn crypto-personeelsbestand met 20% te vergroten, met werknemers in Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten in de komende zes maanden, die vacatures voor 13 crypto-gerelateerde functies opsommen.

Tegelijkertijd kondigde de bank aan dat 1,5 miljoen gebruikers de cursus crypto-educatie in samenwerking met Polkadot amper een maand na de lancering hebben voltooid, met studenten uit ten minste 32 landen over de hele wereld.

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk testimonials en reviews van onze klanten via Trustpilot. Deze feedback kan niet aangepast of verwijdert worden door ons team en toont jou dus een oprecht beeld van de ervaringen van jouw toekomstige mede-cursisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.