Revolut bank lanceert crypto staking voor klanten in het VK en de EER.

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

Het neo-bankplatform Revolut, met wereldwijd 25 mil. klanten, heeft crypto staking geïntroduceerd bij zijn klanten in het VK en de Europese Economische Ruimte.

Staking is momenteel beschikbaar voor DOT, XTZ, ADA en ETH, met naar verluidt opbrengsten van 2,99% tot 11,65%.

Volgens een rapport van het in Londen gevestigde persbureau AltFi, wordt verwacht dat de functie deze week live gaat, waardoor gebruikers inkomsten kunnen genereren met hun crypto-activa tijdens de “soft test” -fase.

Op dit moment is de functie beschikbaar voor Polkadot’s DOT, XTZ van Tezos, ADA van Cardano en Ether, met opbrengsten variërend van 2,99% tot 11,65%. Deze opbrengsten zijn echter niet gegarandeerd.

In cryptocurrency is staking een proces waarbij een persoon een bepaalde hoeveelheid van een specifiek digitaal activum in een portemonnee vasthoudt of vergrendelt voor een bepaalde periode, meestal van enkele dagen tot enkele maanden. Deze actie helpt het netwerk te beveiligen en valideert transacties op een proof-of-stake blockchain. In ruil daarvoor worden individuen beloond met nieuw geslagen munten of een deel van de transactiekosten.

De afgelopen jaren heeft Revolut cryptocurrencies in zijn diensten opgenomen. In 2017 begon het met het aanbieden van crypto-handelsdiensten, die sindsdien een belangrijke bron van inkomsten voor het bedrijf zijn geworden, met name door de introductie van producten zoals crypto-cashback voor premium gebruikers. Nu biedt Revolut handel in bijna 100 verschillende crypto-activa en stelt het zijn klanten ook in staat om aankopen te doen met behulp van hun crypto-bezit.

In een poging om zijn klanten kennis te laten maken met crypto en blockchain, biedt Revolut ook gratis “Learn & Earn”-cursussen aan over de basis van deze onderwerpen, en beloont het gebruikers die het programma voltooien met gratis crypto.

Revolut sloot zich aan bij 37 andere bedrijven die groen licht hebben gekregen om dergelijke diensten in het VK aan te bieden nadat ze in maart 2022 een verlenging hadden gekregen om als crypto-activabedrijf met tijdelijke registratie te opereren.

Leer bij over elk aspect van staking op onze eigen beleggerscursus!

bron: Cointelegraph

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.