Ponzi scam in FIRE Reportage VRT

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Het grootste Vlaamse Cryptocurrency & Blockchain nieuwsplatform Trade Premium onderzocht Ponzi scheme die voorkwam op VRT programma ‘FIRE’.

Trade Premium kwam op Maandag 05 September ’22 naar buiten met een artikel over de veelbesproken FIRE reportage op VRTmax, waarbij verschillende individuen het woord kregen die deel uitmaakten van de zogenaamde FIRE beweging die vroeg op pensioen wil gaan.

Het werd al snel duidelijk dat VRT hier weinig of helemaal geen due diligence had gedaan naar de deelnemers aangezien het merendeel van hen totaal niet eerlijk en financieel geletterd overkwamen. Er waren misschien 2 deelnemers zoals Stefan en Charlotte, die wel degelijk eerlijk waren over hun bedoelingen en leven, maar we mogen er van uitgaan dat 80% van de deelnemers ofwel helemaal niet zo succesvol zijn als ze pretenderen, maar vooral ook dat ze niet via heel ‘zuivere’ kanalen hun zogezegde financiele onafhankelijkheid hebben bereikt…

Natuurlijk is het niet de bedoeling in dit artikel om al deze personen te gaan onderzoeken en slecht te maken, maar toch wilden we bij Satoshi Consultancy even extra aandacht besteden aan de zeer interessante research, die werd uitgevoerd door onze partner Trade Premium, over een ponzi scam waar 1 van de deelnemers het over had. Het is belangrijk dat mensen begrijpen dat MLM systemen en dan vooral systemen die gebouwd zijn op referrals en pyramide structuren een echt no-go zijn voor elke degelijke en serieuze belegger.

Tim Broekmans, oprichter van Trade Premium en vaste lesgever bij Satoshi consultancy, zei het volgende:

“Het is beschamend om te zien dat een zender als VRT amper moeite heeft gedaan om een deftige background check van de deelnemers te doen. Eigenlijk zouden hier enkel mensen mogen aan deelnemen die een bewezen track record hebben, en na het zien van de afleveringen werd het duidelijk dat dit absoluut niet zo is.”

In het artikel wordt er ook aangetoond dat 1 van de deelnemers, al dan niet zonder te weten, in een regelrechte ponzi scheme zit:

” In werkelijkheid handelt het bedrijf niet in financiële markten, althans niet op een winstgevende manier. Het neemt alleen geld aan op deposito’s en herverdeelt dit geld in de piramide structuur. Dit is de reden waarom het leden stimuleert om nieuwe mensen naar het systeem te verwijzen, het heeft meer en meer stortingen nodig om opnames te kunnen betalen. Dit kan echter maar een beperkte tijd werken, en dit is waarom Ponzi schema’s altijd eindigen in een totale ineenstorting. Hetzelfde lot wacht de Future Trade, het zal instorten en binnenkort stoppen met uitbetalen. Mits stortingen meestal in cryptocurrencies gebeuren, zullen mensen hun geld niet terug kunnen krijgen. En wanneer je er toch in zou slagen om er winst uit te halen voordat alles instort, realiseer je dan dat het geld is van iemand die werd opgelicht. Dit onderzoek toont aan dat The Future Trade een frauduleus investeringsplatform is van de hoogste plank.”

Let dus altijd op wanneer je bepaalde reportages bekijkt, zelfs op de mainstream media…

Educatie over finance, zelfs niet enkel over cryptocurrencies, moet neutraal en to-the-point zijn met de focus op kapitaalsbescherming, fundamentele kennis en behoeden tegen dit soort scams en ponzi schemes…

Pure educatie en volledige transparantie in eigen resultaten, kennis en skills zijn key in deze business…
Laat je niet vangen aan de cowboy verhalen van miljonair op een paar jaar of ‘gegarandeerde’  passieve inkomsten van meer dan 1% per DAG…

Bekijk het volledige artikel via deze link

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.