Revolut en Polkadot lanceren samen "Crypto learn"

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Revolut lanceert een cursus financiële geletterdheid voor houders van crypto en het begint met een DOT-weggeefactie.

Gebruikers van de Revolut-app die de korte quiz aan het einde van de module voltooien, ontvangen $ 15 in de eigen valuta van Polkadot, met dank aan Web3 Foundation en Polkadot. Uiteraard draaien de vragen die leerlingen moeten beantwoorden rond het blockchain-ecosysteem dat is bedacht door Dr. Gavin Wood.

Het is de rigueur geworden voor cryptobedrijven om educatieve cursussen voor hun gebruikers te lanceren, maar slechts een handvol heeft de Revolut-route gevolgd om deelnameprijzen op te nemen. Met meer dan 80 cryptocurrencies die worden ondersteund door de app voor financiële besparingen en de ingebouwde portemonnee, is het voor Revolut wenselijk geworden om informatie te verspreiden over de werking van elk activum en specifiek wat het anders maakt. En wat is een betere manier om de deelname te maximaliseren dan met een bonus van $ 15 voor het voltooien van de eerste quiz?

Zoals Emil Urmashin, algemeen directeur van Revolut, opmerkt: “Er is een enorme behoefte van onze klanten om meer te weten te komen over cryptocurrencies.” Om dit te vergemakkelijken, heeft de financiële app Learn & Earn gemaakt, een pittige titel voor een beknopte cursus over alles wat met crypto te maken heeft. De eerste module, ‘Crypto Basics’, doet precies dat en geeft een overzicht van blockchain-technologie, voordat Polkadot specifiek wordt aangepakt.

Revolut-klanten krijgen een reeks korte video’s en flash-kaarten te zien waarin wordt uitgelegd hoe het Polkadot-netwerk van parachains werkt, de rol die de relais chain speelt en hoe de DOT-token wordt gebruikt om use-cases als governance te implementeren. Toekomstige modules zullen hetzelfde doen met andere crypto-netwerken en zullen waarschijnlijk ook crypto-incentives bevatten voor het invullen van korte quizzen.

De samenwerking van Polkadot met Revolut komt op een drukke tijd voor het web3-blockchain-netwerk. De komst van een nieuw stakingsdashboard is verwelkomd door degenen die al betrokken zijn bij het snelgroeiende ecosysteem. Nominatiepools zullen binnenkort ook debuteren, waardoor het gemakkelijk is om staking te nomineren zonder dat er externe providers nodig zijn. Deze bepaling is een integraal onderdeel van het hele ethos van Polkadot, aangezien de blockchain is gebouwd op Nominated-Proof-of-Stake-consensus.

Een van de grootste belemmeringen voor een bredere acceptatie van Polkadot is misschien wel de complexiteit van het ecosysteem, dat informele crypto-gebruikers kan afschrikken. De educatieve module Polkadot van Revolut is daarom een welkome aanvulling die alleen kan dienen om het netwerk te verlichten en wat het anders maakt dan zijn rivalen – niet in het minst Ethereum.

Dr. Gavin Wood, de oprichter van Web3 Foundation en Polkadot, was vanaf het begin beroemd bij Ethereum en wordt gecrediteerd voor het schrijven van veel van zijn code. Polkadot is ontworpen om de tekortkomingen van zijn voorouders, waaronder Ethereum, te verhelpen door grotere schaalbaarheid te bieden zonder decentralisatie in gevaar te brengen.

Hoewel Revolut-gebruikers misschien geen bonafide Polkadot-experts worden na het voltooien van een korte quiz, zullen ze in ieder geval een stap dichter bij het begrijpen waarom het netwerk bestaat – en zullen ze zichzelf ook tot ’s werelds nieuwste DOT-houders rekenen.

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk testimonials en reviews van onze klanten via Trustpilot. Deze feedback kan niet aangepast of verwijdert worden door ons team en toont jou dus een oprecht beeld van de ervaringen van jouw toekomstige mede-cursisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.