PayPal-gebruikers kunnen crypto overdragen tussen externe portefeuilles en beurzen na nieuwe goedkeuring

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

PayPal Holdings Inc. heeft op 7 juni aangekondigd dat haar gebruikers in de VS Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin kunnen overdragen naar andere beurzen en externe wallets.

In de release van het bedrijf stond dat de verbetering tot stand kwam op grote vraag sinds het platform de vier crypto-activa in oktober 2020 aanbood. Jose Fernandez da Ponte, senior vice-president en algemeen manager voor de verticale blockchain, crypto en digitale valuta van PayPal, zei: “Dit gaat echt over toegang en nut. We vergroten het nut van het verplaatsen van crypto enorm.”

Het verbeterde hulpprogramma stelt gebruikers niet alleen in staat om ondersteunde munten over te dragen naar PayPal en naar andere externe portefeuilles en uitwisselingen, maar ze kunnen ook crypto overdragen naar familie en vrienden. Fernandez da Ponte merkt ook op: “Klanten die hun crypto naar PayPal overzetten, kunnen het nut van hun crypto uitbreiden door ons Checkout with Crypto-product te gebruiken bij miljoenen verkopers.”

Momenteel is de service beschikbaar voor geselecteerde Amerikaanse gebruikers en zal de komende weken worden uitgerold naar alle in aanmerking komende Amerikaanse klanten volgens de bedrijfsnota. De ontwikkeling komt op het moment dat het bedrijf heeft onthuld dat het New York Department of Financial Services PayPal een BitLicense heeft verleend. Met een BitLicense kan een bedrijf virtuele valuta-zakelijke activiteiten uitvoeren. Volgens het bedrijf is PayPal het eerste bedrijf dat een voorwaardelijke Bitlicentie omzet in een volledige Bitlicentie.

In november 2021 had het bedrijf in zijn kwartaalresultaten bevestigd dat PayPal van plan is zijn crypto-aanbod uit te breiden.

Het bedrijf had nota genomen van zijn plannen om cashback te introduceren voor crypto-aankopen en de mogelijkheid voor Venmo-creditcardgebruikers om crypto te kopen met cashback van kaartkopers. Eerder dit jaar onthulde PayPal ook dat het zijn eigen stablecoin zou kunnen lanceren. In de tussentijd bleef PayPal zijn beleid bijwerken rond NFT-programma’s die grote belangstelling van klanten hebben opgeleverd.

Experts hebben opgemerkt dat de nieuwe services miljoenen nieuwe gebruikers kunnen toevoegen en tegelijkertijd de tijd die de bestaande aan de PayPal-app besteden, vergroten.

Dat gezegd hebbende, schrikt de lauwe cryptomarkt ook niet af voor de langetermijnplannen van PayPal. Volgens Fernandez da Ponte: “We denken dat er in de toekomst een aanzienlijk deel van de handel en betalingen op digitale valuta’s zal plaatsvinden, en we spelen het lange spel”,

Gratis webinar

Volg nu onze gratis webinar over het investeren of handelen in cryptocurrency. Zowel voor beginners als gevorderden. Tot snel!

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk testimonials en reviews van onze klanten via Trustpilot. Deze feedback kan niet aangepast of verwijdert worden door ons team en toont jou dus een oprecht beeld van de ervaringen van jouw toekomstige mede-cursisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.