NFT's mogelijk op Facebook

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Meta stelt Facebook-gebruikers in staat om NFT’s te plaatsen en wallets te verbinden.

Meta heeft aangekondigd dat alle gebruikers op Facebook NFT’s kunnen posten en op hun profielen kunnen weergeven. Gebruikers kunnen nu ook hun wallet verbinden met Facebook en Instagram om hun NFT’s te delen. De socialemediagigant stond gebruikers al toe om NFT’s op Instagram te plaatsen, maar heeft tot nu toe geen NFT-functionaliteit op Facebook ingesteld.

Gebruikers kunnen hun portemonnee, zoals MetaMask, Trust Wallet en Coinbase Wallet, verbinden om NFT’s op beide platforms weer te geven. De ondersteunde netwerken zijn Ethereum, Polygon en Flow. Over de toevoeging op Facebook gesproken, zei Meta:

“Terwijl we doorgaan met het uitrollen van digitale verzamelobjecten op Facebook en Instagram, zijn we begonnen mensen de mogelijkheid te geven om digitale verzamelobjecten die ze bezitten op zowel Facebook als Instagram te plaatsen. Hierdoor kunnen mensen hun digitale portemonnee één keer verbinden met beide apps om hun digitale verzamelobjecten met beide te delen.”

Meta maakt duidelijk dat er geen kosten zijn verbonden aan het plaatsen of delen van NFT’s. Er zijn ook geruchten dat het van plan is zijn eigen NFT-marktplaats te lanceren, hoewel er al een tijdje geen update over is geweest.

Meta had geselecteerde gebruikers al toegestaan om NFT’s op hun profielen weer te geven onder een tabblad met digitale verzamelobjecten. Gebruikers konden reageren op de NFT’s, die zouden kunnen worden omgezet in Facebook-berichten, met vind-ik-leuks, reacties en opmerkingen.

Het bedrijf ging ook door met zijn voornemen om NFT’s aan te bieden, ondanks de crypto-winter die heeft plaatsgevonden. Stephane Kasriel, hoofd fintech van Meta, zei in een interview dat het plan niet was gewijzigd vanwege de neergang van de markt en dat het nog steeds de bedoeling heeft om makers van dienst te zijn.

De reacties van individuen op sociale media waren ambivalent, en sommigen prezen de overstap naar web3. Anderen zijn sceptischer vanwege de reputatie die Meta heeft.

Meta gaat all-in op de metaverse en het is duidelijk dat dit de toekomstige CEO is die Mark Zuckerberg voor het bedrijf ziet. Het heeft meerdere onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen in deze richting gedaan, hoewel het de activiteiten van het bedrijf hard heeft geraakt.

Meta is in het nieuws geweest voor zijn Horizon Worlds-app, die werd gelanceerd in Frankrijk en Spanje. De kritiek was snel en was grotendeels gericht op de graphics van de eerste poging van het bedrijf in de metaverse. Zuckerberg beloofde dat er snel grote grafische updates zouden komen.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.