Promotiecode geeft 50€ korting: " partnerpromo "

Nasdaq lanceert crypto-bewaringsdienst voor BTC en ETH in 2023

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

Nasdaq is de nieuwste traditionele financiële gigant die zich richt op cryptovaluta en voegt zich bij Fidelity Investments, BNY Mellon en BlackRock.

De in New York gevestigde Nasdaq Stock Exchange wil tegen het einde van het tweede kwartaal een crypto-bewaringsdienst lanceren, meldde Bloomberg News op 24 maart.

De beurs kondigde voor het eerst zijn plannen aan om in september 2022 een bedrijf voor digitale activa op te zetten en heeft de afgelopen maanden gestaag gewerkt aan het opzetten van de divisie.

Ira Auerbach, senior vice-president en hoofd van Nasdaq Digital Assets, vertelde Bloomberg dat de beurs heeft gewerkt aan het opzetten van een solide infrastructuur en het verkrijgen van de nodige wettelijke goedkeuringen waarmee het crypto-klanten kan bedienen.

Volgens het rapport is Nasdaq bezig met het verkrijgen van een charter voor een trustbedrijf voor beperkte doeleinden van het New Yorkse Department of Financial Services voor de nieuwe divisie. De beurs is van plan zijn digitale activa-activiteiten te starten met bewaardiensten voor de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie: Bitcoin en Ethereum.

Auerbach vertelde de newswire dat bewaring de eerste stap is in zijn plannen om een breed scala aan diensten voor digitale activa op te zetten. Hij voegde eraan toe dat de divisie uiteindelijk uitvoeringsdiensten zal aanbieden aan financiële instellingen naarmate het bedrijf blijft uitbreiden.

Nasdaq is de nieuwste traditionele financiële gigant die overstapt op cryptovaluta nadat hij bijna een decennium lang digitale activa heeft afgeschaft en zich heeft aangesloten bij Fidelity Investments, BNY Mellon en BlackRock. Vermogensbeheergigant BlackRock – die meer dan $ 10 biljoen aan activa onder beheer heeft – breidde deze maand stilletjes uit naar crypto, waarbij CEO Larry Fink lovend sprak over digitale activa in zijn jaarlijkse aandeelhoudersbrief.

Fink zei:

Bij BlackRock blijven we het ecosysteem van digitale activa verkennen, met name gebieden die het meest relevant zijn voor onze klanten, zoals toegestane blockchains en tokenisatie van aandelen en obligaties. Terwijl de industrie volwassen wordt, zijn er duidelijk verhoogde risico’s en een behoefte aan regelgeving in deze markt. BlackRock zet zich in voor operationele uitmuntendheid en we zijn van plan dezelfde normen en controles toe te passen op digitale middelen die we in ons hele bedrijf toepassen.

Fidelity is deze maand begonnen met het aanbieden van cryptohandel en bewaringsdiensten aan particuliere klanten om de gaten te dichten die zijn ontstaan door de ineenstorting van traditionele banken zoals Silvergate die onlangs de crypto-industrie bedienden.

Ondertussen lanceerde BNY Mellon eind 2022 crypto-bewaringsdiensten voor institutionele klanten en bouwde het stilletjes aan zijn digitale activa-divisie.

Krijg intense begeleiding en een beleggersstrategie met bewezen resultaten in onze live opleidingen over het beleggen of traden van cryptomunten en NFT’s.

Lid worden van onze community

Neem deel aan de community kanalen van Satoshi Consultancy.
Via deze kanalen sta je in rechtsteekse verbinding met medestudenten, sympathisanten en educatoren. 

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.