Laatste test voor Ethereum merge succesvol

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

De Ethereum Foundation heeft de Goerli-testnet-samenvoeging met succes uitgevoerd. Daardoor is de laatste “proefrun” voor de Merge succesvol afgerond.

De samenvoeging van het Goerli-testnet is vandaag rond 01:45 UTC met succes uitgevoerd. De samenvoeging van het testnet, waarbij het Goerli-testnet samenging met het Prater-testnet, een Proof-of-Stake-beacon chain, vertegenwoordigt de laatste testrun voordat de daadwerkelijke samenvoeging plaatsvindt. De Goerli/Prater-fusie vond plaats toen Goerli een totale moeilijkheidsgraad van 10.790.000 bereikte.

Een succesvolle Goerli-testnet-samenvoeging is het sterkste signaal tot nu toe dat Ethereum’s langverwachte “Merge”, waarin de huidige Proof-of-Work-keten zal “versmelten” met de Proof-of-Stake Beacon Chain en de overgang van een Proof-of-Work-keten naar Proof-Of-Stake keten zal voltooien tegen dit najaar. Ethereum Foundation-lid Tim Beiko suggereerde in de Consensus Layer Call van vorige maand dat de meest waarschijnlijke datum 19 september zou zijn.

The Merge wordt “de belangrijkste upgrade in de geschiedenis van Ethereum” genoemd. Door dit geavanceerde technische manoeuvre zal het huidige Proof-of-Work Ethereum Mainnet fuseren met de Proof-of-Stake Beacon Chain, die momenteel parallel loopt aan het Mainnet. Zodra de Merge heeft plaatsgevonden, zal het Proof-of-Stake-mechanisme van de Beacon Chain het effectief overnemen als de blokproductiemotor van het netwerk.

Een succesvolle samenvoeging heeft belangrijke implicaties op lange termijn voor Ethereum, waaronder een voorspelde vermindering van 99,9% van het energieverbruik. Het maakt ook de weg vrij voor sharding, een schaalbaarheidsoplossing waarbij de gegevens van het netwerk in kleinere, beter beheersbare stukjes worden opgedeeld.

Het effect dat de Fusie zal hebben op de marktwaarde van Ethereum is het onderwerp van intense speculatie. Vitalik Buterin zei vorige maand in een interview dat de Fusie nog “niet was ingeprijsd” en dat de opwinding rond het verhaal waarschijnlijk aan kracht zou winnen nadat de Fusie heeft plaatsgevonden. 

Analisten bij JP Morgan meldden maandag in een brief aan klanten dat de cryptomarkt mogelijk “een bodem heeft gevonden”, grotendeels dankzij de opwinding rond het anticiperen op de merge.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.