KuCoin lanceert Anti-FUD Fund

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Het Anti-FUD-fonds van de beurs komt kort nadat de CEO van KuCoin, Johnny Lyu, met een klokkenluider in discussie ging die beweerde dat de beurs insolvent was.

De CEO van crypto-uitwisseling KuCoin zegt dat het een “Anti-FUD-fonds” lanceert om “FUDers” op te sporen en mogelijk juridische stappen te ondernemen en crypto-gebruikers te informeren over het identificeren van verkeerde informatie.

Johnny Lyu, CEO van de beurs, kondigde het fonds aan in een Twitter-thread van 26 juli en komt slechts enkele dagen na het publiceren van een blogpost waarin hij Twitter-gebruiker “Otteroooo” bekritiseert voor het verspreiden van verkeerde informatie over zijn bedrijf.

Lyu zei dat het Anti-FUD-fonds drie elementen zal dekken. De eerste is onderwijs, dat kennis zal leveren over wat FUD is en hoe het te onderscheiden valt via online en offline middelen. Het fonds motiveert en verspreidt ook lof voor marktleiders en beïnvloeders die verantwoordelijk zijn en helpt volgers of productgebruikers FUD te vermijden.

Ten slotte zal het fonds juridische stappen  ondernemen tegen personen die “opzettelijk FUD verspreiden”.

Lyu sprak eerder deze week met Indian Express en sprak over het onderwerp FUD op de markt door te zeggen dat mensen die geruchten verspreiden verantwoordelijk moeten worden gehouden voor hun woorden, omdat ze de markt kunnen beïnvloeden en dat Web 3.0-technologie kan helpen de trackingtechnologie te verbeteren. Hij  merkte tegelijkertijd op dat het bedrijf zich inspant om zijn diensten uit te breiden naar India.

De lancering van het fonds komt kort sinds Lyu op 2 juli een verhitte uitwisseling had met klokkenluider Otteroooo uit de crypto-industrie.

Otteroooo beschuldigde KuCoin van blootstelling aan het voormalige Wrapped LUNA (wLUNA) -token dat in mei op dramatische wijze crashte, waardoor de beurs failliet ging. Lyu ontkende dat de uitwisseling interne blootstelling aan LUNA had en niet insolvent is. Het account van Otteroooo is inmiddels van Twitter verwijderd.

 

Lyu’s nieuwe kruistocht tegen FUD en de personen die het verspreiden, is misschien welkom nieuws voor velen in de crypto-industrie, maar het kan ook een ander effect hebben. Terwijl sommige verdedigers van cryptoprojecten proberen terug te vechten tegen valse claims die bedoeld zijn om een project te denigreren, zijn anderen van mening dat elke negatieve pers niet FUD is.

Een voorbeeld van dat laatste komt van de oprichter van online investeringsplatform BanktoTheFuture Simon Dixon. Hij wees er op 26 juli op dat zijn uitlatingen over de balans van cryptogeldschieter Celsius kritiek kregen en dat hij alleen maar FUD verspreidde. Dixon, die verschillende pogingen heeft gesteund om Celsius uit zijn problemen te redden, beweerde echter dat zijn zorgen legitiem en op gegevens gebaseerd waren. Wat uiteindelijk ook bewezen werd.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.