Instagram gaat Coinbase wallet aanbieden

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Meta, eigenaar van Instagram, heeft aangekondigd dat de NFT-functie nu beschikbaar zal zijn in nog 100 landen extra, samen met de integratie van Coinbase Wallet, Dapper Wallet en Flow blockchain. De regio’s omvatten nu Amerika, Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Afrika. Meta (voorheen bekend als Facebook) begon in juli met het testen van de functie. De functie waarmee Instagram-gebruikers hun eigen NFT-collecties kunnen laten zien, was voorheen alleen beschikbaar in de VS voor een beperkt aantal makers.

Om een NFT te posten, moeten gebruikers hun accounts verbinden met een digitale wallet. Het sociale-mediaplatform ondersteunt momenteel Ethereum-, Polygon- en Flow-blockchains en wallets van derden zoals MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet, Rainbow en Dapper Wallet.

“Elke dag inspireren makers mensen en stimuleren ze de cultuur over de hele wereld. Met de ongelooflijke kans van blockchain-technologie kunnen ze nu gebruikmaken van nieuwe tools om inkomsten te genereren, en fans kunnen hun favoriete makers ondersteunen door digitale verzamelobjecten – kunst, afbeeldingen en video’s, muziek of ruilkaarten – te kopen als non-fungible tokens (NFT’s) ‘, luidt de aankondiging.

Facebook, dat na een reeks schandalen rond het eigendom van gegevens en het gebruik ervan een fall-out had in de publieke perceptie, onderging een rebranding in oktober 2021, waarbij de naam van het bedrijf werd gewijzigd in Meta en zijn plannen aankondigde om zich te concentreren op online interacties en het bouwen van een metaverse en het introduceren van Reality Labs, een divisie die verantwoordelijk is voor het bouwen van apps en hardware voor de digitale ruimte.

Ondanks de verheven bedoelingen rond een digitale realiteit, was de publieke perceptie nog steeds sceptisch, waarbij 77% van de mensen niet wilde dat Meta degene zou zijn die een metaverse bouwt, en koos voor een gedecentraliseerd platform om het te doen.

Het bedrijf toonde verder zijn vastberadenheid om te groeien met een recente handelsmerkaanvraag. Meta heeft op 13 mei vijf nieuwe handelsmerkaanvragen ingediend bij het U.S. Patent and Trademark Office, waaronder een aanvraag voor een crypto-betaalplatform.

Het bieden van een financiële uitwisseling voor de handel in digitale valuta, virtuele valuta, cryptocurrency, digitale en blockchain-activa, gedigitaliseerde activa, digitale tokens, crypto-tokens en utility-tokens”, zegt de applicatie.

Uit het laatste winstrapport van het bedrijf blijkt dat het in het tweede kwartaal $ 2,8 miljard verloor op de Reality Labs-divisie, zonder de algemene verwachtingen van analisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.