CeFi platform Celsius in grote problemen

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Op 05 Juni 2022 hebben we onze cursisten bij Satoshi consultancy gewaarschuwd om alle  fondsen weg te halen uit het CeFi platform Celsius. 

Een juiste beslissing nu blijkt dat Celsius Network vandaag opnames en overdrachten tussen accounts zal pauzeren vanwege “extreme marktomstandigheden”. Dit is uiteraard niet het gevolg van de marktbewegingen dit weekend, maar is mede het gevolg door het falen van Luna en de daaraan gekoppelde UST stablecoins waarbij Celsius een heel grote stake had. Het verhaal gaat zelf nog dieper zoals je kan lezen in deze thread op Twitter.

Alex Mashinsky, CEO van Celsius Network, heeft de afgelopen weken geprobeerd klanten gerust te stellen door te zeggen dat ze hun activa op elk moment kunnen opnemen… Het bedrijf lanceerde onlangs ook een terugkerende promotie, waarbij klanten beloningen worden aangeboden als ze activa overdragen naar Celsius-accounts en posities tot 180 dagen vasthouden.

“Handelen in het belang van onze gemeenschap is onze topprioriteit. In dienst van die verbintenis en om ons te houden aan ons kader voor risicobeheer, hebben we een clausule in onze gebruiksvoorwaarden geactiveerd die dit proces mogelijk maakt.”, schreef Celsius. 

“Celsius heeft waardevolle activa en we werken er hard aan om aan onze verplichtingen te voldoen. We ondernemen deze noodzakelijke actie in het belang van onze hele gemeenschap om de liquiditeit en activiteiten te stabiliseren, terwijl we stappen ondernemen om activa te behouden en te beschermen. Bovendien zullen klanten tijdens de pauze beloningen blijven verzamelen in overeenstemming met onze toewijding aan onze klanten.

We begrijpen dat dit nieuws moeilijk is, maar we zijn van mening dat onze beslissing om opnames, swaps en overschrijvingen tussen accounts te pauzeren, de meest verantwoorde actie is die we kunnen nemen om onze gemeenschap te beschermen. We werken met één enkele focus: het beschermen en behouden van activa om aan onze verplichtingen jegens klanten te voldoen. Ons uiteindelijke doel is het stabiliseren van de liquiditeit en het zo snel mogelijk herstellen van opnames, swaps en overboekingen tussen rekeningen. Er is veel werk voor de boeg omdat we verschillende opties overwegen, dit proces zal tijd kosten en er kunnen vertragingen optreden.

We danken de ongelooflijke Celsius-gemeenschap voor uw steun vandaag. Het is ons een genoegen u van dienst te zijn. Onze activiteiten gaan door en we zullen informatie blijven delen met de gemeenschap zodra deze beschikbaar komt.”

De CEL-token van het bedrijf reageerde snel en daalde in enkele uren met 82% van een eerdere high van $ 0,49 eerder op zondag tot een low van $ 0,09, op de bitstamp-exchange.

Gratis webinar

Volg nu onze gratis webinar over het investeren of handelen in cryptocurrency. Zowel voor beginners als gevorderden. Tot snel!

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk testimonials en reviews van onze klanten via Trustpilot. Deze feedback kan niet aangepast of verwijdert worden door ons team en toont jou dus een oprecht beeld van de ervaringen van jouw toekomstige mede-cursisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.