Google Cloud wordt een Tezos-validator

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

Tezos Foundation werkte samen met Google Cloud om de ontwikkeling van web3-applicaties op de Tezos-blockchain te versnellen.

Onder deze samenwerking heeft Google Cloud, de clouddivisie van de zoekmachinegigant Google, ermee ingestemd om als validator te dienen voor de proof-of-stake blockchain Tezos.

De deals zijn bedoeld om zakelijke klanten van Google Cloud in staat te stellen web3-applicaties te ontwikkelen en te implementeren op de Tezos-blockchain met behulp van de cloudinfrastructuur van Google, aldus een verklaring.

Door op te treden als validator of “baker” op het Tezos-netwerk, stelt Google Cloud haar zakelijke klanten in staat om de ontwikkeling van blockchain te ondersteunen. Bovendien komen geselecteerde startups die door Tezos zijn geïncubeerd ook in aanmerking voor Google Cloud-tegoeden en mentorschap.

James Tromans, technisch directeur van web3 bij Google Cloud, zei: 

“Bij Google Cloud bieden we een veilige en betrouwbare infrastructuur voor Web3-oprichters en -ontwikkelaars om hun applicaties te innoveren en te schalen. We kijken ernaar uit om de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van Google Cloud te brengen om Web3-applicaties op Tezos aan te drijven.”

Dit is niet het eerste uitstapje van Google Cloud naar de blockchain-ruimte. Afgelopen september stemde het ermee in om een validatieknooppunt op het Ronin-netwerk te draaien, een op gaming gerichte Ethereum-zijketen. Toen, een maand later, lanceerde het een blockchain-node-hosting-engine voor Ethereum-ontwikkelaars.

Bekijk nu onze gratis  live webinar over beleggen en handelen in cryptocurrency en NFT’s!

 

Bron: theblock/yahoo finance

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.