Grit wordt eerste Play-To-earn game op Epic games store

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Vandaag, tijdens het Galaverse-evenement dat plaatsvindt in Malta, heeft Gala Games aangekondigd dat de Wild West Battle-royale-game GRIT de eerste Crypto- en NFT-titel zal zijn die zich bij de Epic Games Store zal voegen.

Gala Games heeft ook onthuld dat GRIT niet de enige game zal zijn die in de Epic Games Store wordt uitgebracht.

GRIT wordt een gratis te spelen MMO voor Windows-computers met op NFT gebaseerde in-game activa waar spelers het volledige eigendom kunnen hebben en de items op de secundaire marktplaatsen kunnen gebruiken of verkopen aan andere spelers.

In tegenstelling tot Steam die vorig jaar NFT-games verbood, zet het platform van Epic de eerste grote stap om NFT-games te integreren die worden beschouwd als de toekomst van gaming.

CEO van Valve (Steam) :
‘ GRIT zal landeigendom hebben in de vorm van NFT’s waar spelers virtueel land kunnen bezitten en er geld mee kunnen verdienen, daarnaast kunnen verzamelobjecten zoals kunstwerken, skins, wapens, kledingavatars en voertuigen eigendom zijn en worden verhandeld tussen de spelers.’

Gala Games gaat deze week 10.000 spelersavatars aanbieden voor de aankomende titel met een unieke look en kenmerken in de vorm van mystery boxes.

“Epic is een pionier en visionair in de videogame-industrie. De titels van Gala Games die beschikbaar zijn in de Epic Game Store, geven legitimiteit aan dit nieuwe gamegenre”, zegt John Osvald, Gala’s president of games. “Gemakkelijke toegang tot Web3-games is een keerpunt voor spelers die nog niet hebben gezien hoe digitaal eigendom de game-ervaring kan verrijken.”

Gratis webinar

Volg nu onze gratis webinar over het investeren of handelen in cryptocurrency. Zowel voor beginners als gevorderden. Tot snel!

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk testimonials en reviews van onze klanten via Trustpilot. Deze feedback kan niet aangepast of verwijdert worden door ons team en toont jou dus een oprecht beeld van de ervaringen van jouw toekomstige mede-cursisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.