Fidelity versterkt crypto divisie met 100 extra medewerkers

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Fidelity Investments, de vermogensbeheerder van $ 4,5 biljoen, gaat nog eens 100 mensen in dienst nemen om de divisie voor digitale activa te versterken.
 

Een vertegenwoordiger van Fidelity vertelde Bloomberg op 22 oktober dat het bedrijf is begonnen met een nieuwe aanwervingsronde die het personeelsbestand van Fidelity Digital Asset tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023 op ongeveer 500 zal brengen. Een zoekopdracht op Fidelity’s jobboard toont momenteel 74 live resultaten voor digitale activa-gerelateerde functies, die gebieden bestrijken met betrekking tot blockchain-technologie, bedrijfsanalyse, klantenservice, financiën en boekhouding, productontwikkeling en zakelijke diensten, inclusief compliance.

Bijna alle huidige lijsten zijn gevestigd in de Verenigde Staten – de meeste komen uit het hoofdkantoor in Boston, New York, Texas Colorado en Utah. De woordvoerder vertelde Bloomberg dat de nieuwe rollen zich in de VS, het VK en Ierland zouden bevinden.

De aanwervingsgolf van Fidelity komt omdat BlockFi, Coinbase, Gemini en Crypto.com tot enkele van de grootste crypto-native bedrijven behoorden die een reeks werknemers ontsloegen, met respectievelijk 20%, 18% en 10%.

De grote ontslagen lijken een nieuwe voorraad cryptotalent te hebben geopend voor traditionele bedrijven zoals Fidelity om aan boord te nemen.

De uitbreiding van het digitale activateam zou geen verrassing moeten zijn, gezien het feit dat Fidelity, ondanks de groeiende belangstelling van investeerders, meer uitgebreide digitale activa-gerelateerde diensten heeft aangeboden. Een woordvoerder van Fidelity heeft onlangs bevestigd dat zij vanaf 28 oktober 2022 ETH-bewarings- en handelsdiensten zullen aanbieden aan hun institutionele klanten.

In september lieten branchedeelnemers doorschemeren dat het bedrijf binnenkort zou kunnen “verschuiven” naar het aanbieden van Bitcoin-handelsdiensten aan zijn 34 miljoen retailklanten. Het bedrijf bevestigde de speculatie destijds niet, maar merkte alleen op dat “het uitbreiden van ons aanbod om bredere toegang tot digitale activa mogelijk te maken een aandachtspunt blijft.”

Het bedrijf heeft al een service gelanceerd waarmee zijn 401 (k) pensioenspaarrekeninghouders rechtstreeks in Bitcoin (BTC) kunnen beleggen.

 

bron: cointelegraph
 
Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.