Fidelity & Bank of America's blootstelling aan Bitcoin via MicroStrategy

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

Grote financiële instellingen hebben misschien geen ETF, maar ze hebben wel MicroStrategy, dat sterk gecorreleerd is met Bitcoin.

Bank of America en Fidelity hadden gedurende het eerste kwartaal aanzienlijke aantallen MicroStrategy-aandelen op hun balans staan, wat duidt op aanhoudende institutionele interesse in indirecte bitcoin-blootstellingen.

De volatiliteit van Bitcoin is de afgelopen weken afgenomen, aangezien cryptohandelaren de substantiële bounceback van het activum in 2023 afwegen tegen de dieptepunten van vorig jaar.

Tot eind maart toonde Bank of America 86.147 MicroStrategy (MSTR)-aandelen die in de loop van het eerste kwartaal waren gekocht. Volgens een SEC-aanvraag heeft Fidelity in dezelfde periode 97.199 aandelen in de wacht gesleept.

Beide deponeringen volgen de transacties van 1 januari tot en met 31 maart en zijn niet noodzakelijkerwijs een indicatie van het totale bezit van een van beide bedrijven.

Aandelen van MicroStrategy (MSTR) hebben de prijs van Bitcoin op de voet gevolgd sinds het bedrijf de digitale valuta als reserve op zijn balans begon aan te houden. En tal van handelaren beschouwen het aandeel nog steeds als een van de dichtstbijzijnde beursgenoteerde proxies voor spot bitcoin-blootstellingen.

Youwei Yang, hoofdeconoom bij Bit Mining, vertelde Blockworks in een interview dat MicroStrategy nog steeds bekend staat als de “topkeuze” voor het verkrijgen van indirecte bitcoin-blootstelling via openbare en gereguleerde markten.

Bovendien is bitcoin de afgelopen drie tot vier maanden in opkomst, zei Yang, waardoor het een goed idee is voor handelaren om op MicroStrategy-aandelen en andere aan bitcoin blootgestelde activa te springen.

Vanaf [begin] januari zijn de munten behoorlijk aan het stijgen en het is [natuurlijk] voor een handelaar, klein of groot, om in te springen om elke blootstelling met betrekking tot crypto of bitcoin te [kopen],” zei Yang.

De onthullingen van de SEC komen omdat MicroStrategy zijn langdurige bedrijfsstrategie heeft voortgezet om steeds meer bitcoin aan zijn portefeuille toe te voegen. Het business intelligence-bedrijf van oprichter Michael Saylor bezat tot en met 4 april 140.000 bitcoins (BTC).

MicroStrategy heeft zijn accumulatie behouden, zelfs toen cryptomarkten werden opgeschrikt door escalerende Amerikaanse handhavingsmaatregelen door de SEC en de CFTC. Saylor trad vorig jaar af als CEO en wordt sindsdien beschuldigd van belastingontduiking.

Het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf liet zich niet afschrikken – ondanks het feit dat het in het vierde kwartaal een nettoverlies van $250 miljoen boekte op zijn BTC-bezit.

Tijdens een inkomensoproep over het vierde kwartaal in februari zei MicroStrategy Chief Financial Officer Andrew Kang dat “onze bedrijfsstrategie en overtuiging bij het verwerven, behouden en laten groeien van onze bitcoin-positie voor de lange termijn onveranderd blijft.

Marktdeelnemers, waaronder crypto-hedgefondsen en family offices, hebben de nieuwste marktbewegingen van MicroStrategy in de gaten gehouden terwijl handelaren onstabiele macro-omstandigheden analyseren.

Schrijf nu in voor onze Crypto beleggerscursus om fundamenteel en met onderbouwde kennis in deze boeiende markt te stappen.

Lid worden van onze community

Neem deel aan de community kanalen van Satoshi Consultancy.
Via deze kanalen sta je in rechtsteekse verbinding met medestudenten, sympathisanten en educatoren. 

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.