FDIC verkoopt deposito's van Signature bank aan Flagstar, exclusief $ 4 miljard in crypto.

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

De FDIC heeft in een verklaring aangekondigd dat Signature Bank, nu bekend als Signature Bridge Bank, haar non-crypto-deposito’s zal overmaken aan Flagstar Bank.

De actie komt als onderdeel van een koop- en overnameovereenkomst tussen de twee financiële instellingen, waardoor een naadloze overgang van rekeningen mogelijk is.

Een opmerkelijk punt om te benadrukken is dat de overnameovereenkomst van Flagstar Bank niet de ongeveer $ 4 miljard aan cryptocurrency-deposito’s van Signature Bank dekte. In plaats daarvan heeft de Federal Deposit Insurance Corporation verzekerd dat klanten die een digitale bankrekening hebben, hun deposito’s rechtstreeks naar hen zullen laten overmaken.

Ondertussen zullen deposanten van Signature Bridge Bank, met uitzondering van degenen die zijn gekoppeld aan de digitale bankactiviteiten, naadloos worden geïntegreerd als deposanten van Flagstar, waarbij de FDIC-verzekering hun rekeningen dekt tot aan de verzekerde limiet.

Volgens een “aankoop- en overnameovereenkomst” zal Flagstar Bank, gevestigd in Michigan, $ 38,4 miljard aan niet-cryptocurrency-deposito’s en $ 12,9 miljard aan leningen overnemen die voorheen in handen waren van Signature Bank, zoals aangekondigd door de verzekeringscommissie op 19 maart.

Er waren echter geen digitale activa ter waarde van $ 4 miljard inbegrepen in de deal, wat ongeveer 4,5% uitmaakt van de totale deposito’s van $ 88,6 miljard van Signature Bank op 31 december.

Met name cryptobedrijven zoals Celsius, Coinbase en Paxos hebben onlangs bevestigd dat ze zijn blootgesteld aan Signature Bank.

Vanaf 20 maart zullen alle 40 vestigingen van Signature Bank opereren onder de naam Flagstar Bank, en alle deposito’s die door Flagstar Bank worden overgenomen, zijn verzekerd tot aan de verzekeringslimiet van $ 250.000.

In een poging om de fondsen van spaarders te beschermen, maakte de FDIC gebruik van de “systeemrisico-uitzondering” om alle deposito’s en een meerderheid van de activa over te dragen van Signature Bank naar Signature Bridge Bank, N.A. De nieuw gevormde full-service bank zal worden beheerd door de FDIC bij het zoeken naar potentiële kopers voor de instelling.

Systeemrisico-uitzondering verwijst naar de mogelijkheid van een risicogebeurtenis die een rimpeleffect kan veroorzaken in een heel systeem of netwerk, waardoor een wijdverbreide verstoring of zelfs ineenstorting ontstaat.

Systeemrisico’s kunnen uit verschillende bronnen voortkomen, zoals financiële markten, cyberbeveiliging of natuurrampen, en kunnen verstrekkende gevolgen hebben die niet alleen de directe deelnemers treffen, maar ook de bredere economie en samenleving.

In het geval van Signature Bank bepaalde de FDIC dat het essentieel is om systeemrisico’s te identificeren en te beheren om de stabiliteit en veerkracht van het systeem te waarborgen.

De FDIC zei dat het verwacht geleidelijk al zijn aangehouden activa af te stoten en schat dat de uiteindelijke kosten voor de overheid ongeveer $ 2,5 miljard zullen bedragen.

Krijg educatie en coaching over veilig beleggen in cryptomunten rekeninghoudend met de opportuniteiten en risico’s.

Bronnen: bitcoinist

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.