EU-wetgevers willen antiwitwasregels voor NFT's

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

EU-wetgevers willen antiwitwasregels voor NFT’s

Nu de Europese Unie vorderingen maakt met het werk aan nieuwe regelgeving die een aanzienlijke impact zou kunnen hebben op de crypto-industrie, heeft een groep leden van het Europees Parlement een wijziging voorgesteld van de antiwitwaswetgeving (AML) van het blok die niet-fungible token (NFT) zou omvatten.

De NFT-gerelateerde wijziging maakt deel uit van een groter pakket voorstellen van Europese wetgevers, genaamd Preventie van misbruik van het financiële systeem voor witwas- of terrorismedoeleinden. Het voorstel werd ingediend door twee groene Europarlementariërs, Ernest Urtasun uit Spanje en de Deense Kira Marie Peter-Hansen, samen met twee socialistische wetgevers, de Franse Aurore Lalucq en Csaba Molnár uit Hongarije.

Als deze wijziging in de definitieve versie van de AML-wet zou worden geïmplementeerd, zouden NFT-platforms “verplichte entiteiten” worden die onder de regels vallen. De vier parlementsleden willen dat de EU de dekking van de wetgeving uitbreidt tot “crypto-asset service providers, handelend of optredend als tussenpersoon voor het importeren, minten, verkopen en kopen van unieke en niet-fungibele crypto-activa die eigendom van een uniek digitaal of fysiek bezit vertegenwoordigen , waaronder kunstwerken, onroerend goed, digitale verzamelobjecten en spelvoorwerpen en andere waardevolle voorwerpen”, aldus de overgelegde bepaling.

Als onderdeel van het complexe wetgevingsproces van de EU kunnen informele tripartiete discussies, ook wel trialogen genoemd, eindigen met voorlopige afspraken over de ontwerpwetgeving door Europese instellingen. Deze overeenkomsten zijn eerst informeel en moeten vervolgens formeel worden goedgekeurd door elk van de drie instellingen: het Parlement, de Raad van de Europese Unie en de Europese Commissie.

Tegelijkertijd wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank deze week de landen van de eurozone waarschuwt voor de waargenomen gevaren van nationale regelgevers die optreden voordat de ontworpen EU-regels voor cryptoassets worden ingevoerd. De bank moet de moeilijkheden benadrukken bij het implementeren van efficiënt toezicht op de sector, meldde The Financial Times.

De laatste ontwikkeling komt kort nadat het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie een voorlopig akkoord bereikten over de Transfer of Funds Regulation (TFR) die ervoor moet zorgen dat crypto-overdrachten kunnen worden getraceerd en transacties die als verdacht worden beschouwd, worden geblokkeerd, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor strengere handhaving door de EU. Het wetsvoorstel breidt onder meer het toezicht van Brussel uit op zogenaamde ‘unhosted wallets’ in wat veel vertegenwoordigers van de industrie een schadelijke maatregel noemen die de ontwikkeling van de sector in Europa zou kunnen belemmeren.ingen

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk testimonials en reviews van onze klanten via Trustpilot. Deze feedback kan niet aangepast of verwijdert worden door ons team en toont jou dus een oprecht beeld van de ervaringen van jouw toekomstige mede-cursisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.