El Salvador keurt digitale effectenwet goed die Bitcoin-obligaties mogelijk maakt

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

De wetgeving “Uitgifte van digitale activa” zal ook een regelgevende instantie creëren en een wettelijk kader voor alle digitale activa tot stand brengen.

De wetgevende vergadering van El Salvador keurde op 11 januari een digitale effectenwet goed, waardoor het land obligaties kan uitgeven op basis van Bitcoin. Het wetsvoorstel werd in november voor het eerst ingediend bij het parlement.

deze baanbrekende wetgeving biedt het wettelijk kader voor een door Bitcoin gesteunde obligatie – bekend als de “Volcano Bond” – die zal worden gebruikt om de staatsschuld af te betalen en de bouw van de voorgestelde “Bitcoin City” te financieren.

Het wetsvoorstel werd aangenomen met 62 stemmen voor en 16 tegen, en zal wet worden nadat het is geratificeerd door president Bukele.

Volgens crypto-uitwisseling Bitfinex, de technologieleverancier voor de obligaties, zou de Volcano Bond – of Volcano Tokens – El Salvador in staat stellen kapitaal aan te trekken om zijn staatsschuld af te betalen, de bouw van de Bitcoin City te financieren en een Bitcoin-mijninfrastructuur te creëren.

De vulkaandescriptor voor de obligaties is afgeleid van de locatie van de Bitcoin City in het land, die op het punt staat een hernieuwbare cryptomininghub te worden die wordt aangedreven door hydrothermale energie van de nabijgelegen Conchagua-vulkaan.

Bitfinex merkt op dat de stad een speciale economische zone zou zijn, vergelijkbaar met die in China, die belastingvoordelen, crypto-vriendelijke regelgeving zou bieden en anderszins Bitcoin-bedrijven zou stimuleren voor haar inwoners.

De obligaties zijn bedoeld om $ 1 miljard op te halen voor het land, waarvan de helft naar de opbouw van de speciale economische zone gaat.

Volgens het oorspronkelijke voorstel zouden de tokenized bonds luiden in Amerikaanse dollars, een looptijd van tien jaar hebben en een jaarlijkse rente van 6,5% dragen.

Samson Mow, een voorstander van Bitcoin die betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de Volcano Token, zei dat de goedkeuring van het wetsvoorstel zou kunnen helpen om van het land een “belangrijk” financieel centrum te maken.

“De stap om de nieuwe Digital Securities Law goed te keuren en nieuwe instrumenten zoals de Bitcoin-obligaties mogelijk te maken, zal El Salvador helpen om hun bestaande schulden af te betalen en zal van cruciaal belang zijn om het land om te vormen tot een belangrijk financieel centrum van de wereld.”

Het wetsvoorstel bevat ook een wettelijk kader voor alle digitale activa die geen Bitcoin zijn, naast die welke op Bitcoin zijn uitgegeven, en creëert een nieuwe regelgevende instantie die verantwoordelijk zal zijn voor de toepassing van de effectenwetgeving en bescherming biedt tegen slechte actoren.

 

bron:Cointelegraph

EVENEMENT

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.