De Verenigde Arabische Emiraten zal in de toekomst crypto voor handel gebruiken

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

De Verenigde Arabische Emiraten zijn van plan om in de toekomst crypto voor handel te gebruiken en ook een werkend regelgevingskader op te zetten, aldus de staatsminister van het land voor buitenlandse handel.

Tijdens een gesprek met Bloomberg op 20 januari in Davos, Zwitserland, waar de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum plaatsvindt, zei Thani Al-Zeyoudi dat de Emiraten een handel in andere valuta dan de Amerikaanse dollar overweegt. Een gebied dat het land wil uitbreiden, zijn cryptocurrencies, zei hij, eraan toevoegend:

Crypto zal in de toekomst een belangrijke rol spelen voor de handel in de VAE. Het belangrijkste is dat we zorgen voor wereldwijd bestuur als het gaat om cryptocurrencies en cryptobedrijven.

Al-Zeyoudi voegde eraan toe dat de VAE blijft werken aan zijn cryptoregulatie. Hij zei dat de focus zal liggen op het maken van het Golfland tot een belangrijk knooppunt met crypto-vriendelijk beleid dat ook voldoende bescherming biedt. Hij merkte op dat het land op dit gebied al enige verbetering heeft gezien.

We zijn begonnen met het aantrekken van enkele bedrijven naar het land met als doel dat we samen het juiste bestuur en rechtssysteem zullen bouwen, die nodig zijn.

De opmerkingen van Al-Zeyoudi komen slechts een dag nadat Omar Sultan Al Olama, de staatsminister van de VAE voor kunstmatige intelligentie, zei dat de natie zich blijft inzetten voor haar doel om ’s werelds cryptocurrency-hub te worden, ongeacht de recente incidenten die de cryptomarkt teisteren. inclusief de ongekende ineenstorting van FTX.

Het is absoluut een positieve zaak dat ze de VAE een ’thuis’ noemen“, zei Olama, verwijzend naar cryptocurrency-uitwisselingen die naar Dubai en Abu Dhabi verhuizen, deels aangetrokken door de regelgeving voor virtuele activa die de VAE vorig jaar heeft uitgevaardigd.

Olama weerlegde beschuldigingen dat de VAE een veilige haven voor cryptocriminelen zou kunnen worden. Hij merkte ook op dat regeringen moeten samenwerken om slechte actoren te identificeren en te stoppen.

Je ziet ze overal. Je zult ze zien op de Bahama’s, je zult ze zien in New York, Londen, en wat we als regeringen moeten doen, is samenwerken, ook met de industrie, om ervoor te zorgen dat als iemand iets verkeerd doet, hij niet kan bewegen van de ene plaats naar de andere,’ zei Olama.

Het is vermeldenswaard dat het kabinet van de VAE onlangs nieuwe regelgeving heeft geïntroduceerd die entiteiten die zich bezighouden met crypto-activiteiten verplicht om een licentie en goedkeuring van de Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) te verkrijgen. Bedrijven die zich hier niet aan houden, kunnen boetes oplopen tot 2,7 miljoen dollar.

De nieuwste verordening vormt een aanvulling op de “Guiding Principles” voor regulering en toezicht op digitale activa die in september zijn gepubliceerd door de financiële toezichthouder van Abu Dhabi’s vrije economische zone Global Market.

 

Bron: Bloomberg, cryptonews

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.