De Euro-pegged stablecoin van Societe Generale wordt gelanceerd op Ethereum

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

Societe Generale, een grote Franse bank- en financiële dienstverlener, zal zijn Euro-gekoppelde stablecoin op de Ethereum-blockchain lanceren. De bank zal de stablecoin lanceren via haar speciale afdeling voor digitale activa.

Volgens de bank zal de stablecoin EUR CoinVertible (EURCV) heten en vanaf vandaag, 20 april, beschikbaar zijn voor institutionele klanten.

Societe Generale voegde eraan toe dat de stablecoin alleen beschikbaar zou zijn voor investeerders die aan boord zijn via de bestaande Know Your Customer- en antiwitwasprocedures.

Terwijl hij commentaar gaf op dit laatste cryptocurrency-nieuws, zei Jean-Marc Stenger, CEO van Societe Generale-Forge;

“In de komende weken zal Societe Generale-Forge de interesse van potentiële klanten beoordelen en hun vragen beantwoorden voor geleidelijke acceptatie. Het token zal exclusief beschikbaar zijn voor institutionele gekwalificeerde beleggers via in aanmerking komende marktplatforms, waaronder crypto-handelsplatformen.”

Societe Generale merkte op dat de EURCV is ontworpen om de kloof tussen de digitale activaruimte en de traditionele financiële markten te overbruggen.

De bank zei dat het de stablecoin lanceert vanwege de stijgende vraag naar een nieuw afwikkelingsmiddel voor on-chain transacties. Met de stablecoin zal Societe Generale ook nieuwe oplossingen kunnen activeren voor corporate treasury, cash management en cash pooling-activiteiten, on-chain liquiditeitsfinanciering en herfinancieringsoplossingen.

Stenger onthulde dat het slimme contract van EURCV al is gecontroleerd door het professionele dienstennetwerk PwC. De bank voegde eraan toe dat de stablecoin is ontwikkeld in overeenstemming met de komende Europese regelgeving voor digitale activa, bekend als het Markets in Crypto-Assets-raamwerk.

Het stablecoin-ecosysteem heeft de afgelopen maanden de aandacht getrokken van regelgevende instanties. Vorige maand zei de voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) dat Ether en stablecoins grondstoffen zijn.

De CEO van SG-Forge is ervan overtuigd dat stablecoins die zijn gebouwd onder een structuur van bankkwaliteit, het vertrouwen in het cryptocurrency-ecosysteem kunnen vergroten. Hij concludeerde dat;

Deze uitgifte is een belangrijke stap in de routekaart van SG-Forge om innovatieve oplossingen te bieden aan haar klanten, hetzij instellingen voor echt geld en bedrijven of entiteiten van de crypto-industrie, en om de opkomst van nieuwe marktinfrastructuren op basis van blockchain te vergemakkelijken.”

Vraag een vrijblijvend infogesprek aan of volg onze gratis webinar om meer begrip te krijgen over de opportuniteiten en valkuilen van het beleggen of handelen in Cryptocurrency en NFT’s.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.