De Ethereum Merge is voltooid

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

De langverwachte Ethereum merge is voltooid.

De Merge vertegenwoordigt de samenvoeging van de bestaande blockchain uitvoeringslaag van Ethereum (het Mainnet dat we steeds gebruikt hebben) met zijn nieuwe proof-of-stake consensuslaag, de Beacon Chain. Het elimineert de noodzaak voor energie-intensieve mining en beveiligt in plaats daarvan het netwerk met behulp van staked ETH. Een spannende stap in het realiseren van de originele Ethereum-visie: meer schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid.

Het is belangrijk om te onthouden dat de Beacon Chain in eerste instantie afzonderlijk van Mainnet werd verzonden. Ethereum Mainnet – met al zijn rekeningen, saldi, smart contracts en blockchain-status – bleef beveiligd door proof-of-work, zelfs terwijl de Beacon Chain parallel liep met behulp van proof-of-stake. De Merge die vandaag is gefinaliseerd zorgde er voor dat deze twee systemen eindelijk samenkwamen en proof-of-work permanent werd vervangen door proof-of-stake.

Transacties worden nu verwerkt onder proof of stake. De Merge-upgrade is vandaag om 06:44 uur UTC geactiveerd op de overeengekomen Total Terminal Difficulty (TTD) op de proof-of-work-chain van Ethereum. TTD is een gecombineerde maatstaf van hoe moeilijk het is om een blok voor transacties te produceren en hoe dit in de loop van de tijd is gegaan. Het eerste epoch werd om 06:59 uur UTC afgerond. Dit is de belangrijkste ontwikkeling waar kernontwikkelaars naar op zoek waren om te zien of de upgrade volgens plan verliep. 

En we hebben het afgerond! Gelukkige fusie allemaal. Dit is een groot moment voor het Ethereum-ecosysteem. Iedereen die heeft geholpen om de fusie tot stand te brengen, zou vandaag erg trots moeten zijn”, zei Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin op Twitter.

https://ultrasound.money/

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.