De CEO van Ledger zegt dat 'sharded' keys kunnen worden gedeeld als ze worden gedagvaard

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

De CEO van Ledger heeft bevestigd dat de private seeds van gebruikers die kiezen voor de Recover-upgrade, kunnen worden overgedragen bij dagvaardingen.

Ledger’s nieuwste firmware-update en hardware-wallets in het algemeen waren de afgelopen week een gevoelig onderwerp.

Het bedrijf heeft de nieuwe Recover-upgrade beschreven als een optionele firmware-update waarmee gebruikers een back-up van hun seed-phrases kunnen maken met externe entiteiten met als doel een gebruiker te helpen hun seed-phrase te herstellen als ze deze kwijtraken.

Als een gebruiker zich aanmeldt voor de service, wordt de seed-zin opgesplitst in drie gecodeerde fragmenten, “shards” genaamd, die vervolgens worden opgeslagen bij drie afzonderlijke partijen: Coincover, Ledger en een onafhankelijke back-upserviceprovider.

Sprekend op Peter McCormack’s “What Bitcoin Did” podcast, gaf Gauthier, CEO van ledger, toe dat hoewel de nieuwe Recover-update technisch gezien de seed phrases van gebruikers kan zien die aan overheidsinstanties zijn verstrekt, deze alleen zou worden gereserveerd voor “ernstige daden” zoals misdaden met drugs en terrorisme.

De gastheer van de podcast, McCormack, kwam terug op deze bewering en wees erop dat Coinbase in 2018 werd gedagvaard door de Amerikaanse belastingdienst (IRS) en gedwongen werd de persoonlijke informatie van 13.000 gebruikers te overhandigen.

Gauthier weerlegde dit voorbeeld als een onnauwkeurige vergelijking. In tegenstelling tot Coinbase is Ledger geen bankinstelling en is het niet onderworpen aan dezelfde wettelijke beperkingen als de crypto-uitwisseling, zei hij.

Het is vermeldenswaardig dat hoewel sommige gebruikers, zoals pseudonieme crypto-commentator 0xFoobar op Twitter, de update zien als een onvergeeflijke inbreuk op de privacy, Ledger-vertegenwoordigers beweren dat deze zorgen grotendeels overdreven zijn.

In een gesprek met Cointelegraph gaf Ledger meer duidelijkheid over wat de nieuwe Recover-update echt betekent voor zijn gebruikers.

De kernwaardepropositie blijft hetzelfde als altijd – het ethos van zelfbehoud en zelfsoevereiniteit betekent dat u kunt kiezen“, aldus een woordvoerder van Ledger. “De introductie van Ledger Recover verandert daar niets aan, het is helemaal aan jou of je het een service vindt waarop je je wilt abonneren.

Ledger deelde dat ondanks de vele beschuldigingen die via sociale media naar het bedrijf worden geslingerd, de originele seed-zin zelf het apparaat nog steeds niet verlaat.

Wat je aan het maken bent, als je ervoor kiest, is een SSS-gecodeerde en gesharde back-up. Deze shards zijn volledig nutteloos, tenzij de gebruiker de back-up herstelt op een Ledger-apparaat, en alleen op een Ledger-apparaat, waar meerdere delen nodig zijn om te decoderen.

Op de vraag of er plannen zijn om hun firmwarecode open source te maken – iets waar de concurrent Grid Plus momenteel stappen in zet – beweerde Ledger dat het niet mogelijk is om de interne werking van zijn “secure element” -chip open source te maken vanwege wettelijke beperkingen van de chipfabrikant.

Wat we zullen doen, is doorgaan met het open source maken van steeds meer van onze code, totdat we een vergelijkbaar niveau bereiken als de Raspberry Pi, waar slechts een klein deel van de code met betrekking tot het Secure Element is gesloten – wat wederom wettelijk is toegestaan.” 

Schrijf nu in voor 1 van onze opleidingen over beleggen en handelen in cryptovaluta waarbij we steeds veel aandacht geven aan het aspect ‘security’.

Broin: Cointelegraph

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.