CryptoMania gastspreker: Sven Van de Perre van Tropos AR

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

Vandaag stellen we met trots onze eerste gastspreker voor die zal komen praten en discussieren over Augmented reality op 16 April te Gent.

Sven Van de Perre (46) is een van de grondleggers van de Belgische videogame industrie! Hij was betrokken bij het eerste (pc) videogame magazine toen hij net 18 werd en was lead designer bij Larian Studios. Zijn echte doorbraak kwam er echter toen hij hoofdredacteur van Officieel PlayStation Magazine werd. Een functie die hij bijna negen jaar uitvoerde. 

Sven verliet die plek, om België’s eerste mobile game development studio op te richten en was betrokken bij de eerste stappen van Tax Shelter voor videogames. Later nam hij die kennis mee naar de nieuwe markt van virtual en augmented reality. In die periode (2016) kruiste ook Bitcoin zijn pad. Sven verdiepte zich in de originele whitepapers van BTC en ETH en zag in het AR medium een opportuniteit om los te komen van de data dictatuur waarin de wereld zich heden bevindt.

Tropos AR is van de grond op gebouwd om gebruik te maken van meerdere types blockchain. Om onderlinge transacties te doen, maar ook om via een zero knowledge proof blockchain elke entiteit die participeert in het AR medium, eigenaar van zijn of haar data te laten worden.
Tropos AR gelooft in een toekomst waar Web3 veel van de vrijheden van Web1 terug brengt. De Tropos AR sdk (software development kit) kan je best beschrijven als een markt agnostische tool die mensen toelaat te communiceren in AR, zonder die communicatie te manipuleren via algoritmes, of de data die AR genereert te claimen en monetizen. Tropos is van Belgische origine en heeft in zijn jonge leven reeds topsamenwerking in huis met grote partijen zoals Eleven sports en de Vlaamse overheid.

Sven was ooit een believer in ICOs, maar staat nu kritischer tegenover die DLT wildgroei. Hij is geen pure bitcoin maximalist, maar gelooft dat de blockchain beweging enkel een beter alternatief op de huidige fiat wereld kan worden, als we een manier vinden om burgers in te lichten over de chains die echt een lange termijn toekomst hebben. Spreek hem gerust aan over zijn DLT ‘Seal of Approval’ idee, waar een onpartijdige raad projecten onderverdeeld in categorieën die aangeven wat de levensvatbaarheid op lange termijn is.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.