CryptoMania gastspreker: Ruben Merre van Ngrave

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

Vandaag stellen we met trots nog een gastspreker voor die een keynote zal voorzien rond cold storage wallets op 16 April te Crypto Mania Gent.

Ruben Merre is een tech-ondernemer met een focus op de beveiliging van digitale activa en financiële empowerment. Hij is mede-oprichter en CEO van NGRAVE, de maker van “ZERO”, ’s werelds veiligste hardware wallet voor crypto-opslag. In 2021 werd hij geselecteerd voor België’s 40 onder de 40. Daarvoor was hij finalist in scale-ups.eu’s Disruptive Innovator of the Year 2020 Award, en in Google/PWC/Trends’ Digital Pioneer 2020 nominatie.

Zijn persoonlijke “waarom” is creëren, innoveren en altijd hoger mikken, zodat mensen een positief verschil ervaren in hun leven. Zo ontwikkelde hij al op jonge leeftijd een investeringsplatform in België, om het internationaal op te schalen. Het idee achter dit platform was om private banking-diensten open te stellen voor iedereen. Dit door de instapdrempel van de minimale investering sterk te verlagen, gebruik te maken van automatisering en te beleggen in trackers (ETF’s), konden ze de investeringsportefeuille van iedereen daadwerkelijk realiseren met actief beheerde fondsen, tegen een fractie van de kosten. Vandaag is hij CEO van NGRAVE. De ZERO werd ook uitgeroepen tot “Crypto Wallet Solution of the Year 2021” op de AIBC Malta Blockchain Summit in november 2021.

Wat is de Ngrave zero?

Het apparaat is de eerste hardware-portemonnee ter wereld die EAL7-gecertificeerd is, wat de hoogste beveiligingscertificering ter wereld is voor de blockchain- en financiële sector. Nadat apparaten zoals de Trezor en Keepkey beveiligingsproblemen bleken te hebben nadat hackers de apparaten konden openbreken en geavanceerde tools gebruikten die elektrische impulsen gebruikten om informatie uit de chips te halen, maakte NGRAVE de ZERO ondoordringbaar door zijn ontwerp.

De ZERO heeft een biometrische vingerafdrukscanner voor optionele extra beveiliging die kan worden ingeschakeld om toegang te krijgen tot het apparaat en/of transacties te bevestigen, en het apparaat en de bijbehorende app zijn beveiligd met een pincode. De ZERO heeft ook een ingebouwde lichtsensor om de veiligste private keys ter wereld te genereren, bekend als de “NGRAVE Perfect Key”. 

Behalve dat hij EAL7-gecertificeerd is, vergeleken met de EAL5-certificering van Ledger, is de ZERO ook ROHS- en CE-gecertificeerd. Door al deze certificeringen te bezitten, heeft de NGRAVE ZERO de hoogste beveiligingsgarantie en certificering ter wereld behaald, een duidelijke stap boven de bestaande hardware-wallets die momenteel op de markt zijn.

De NGRAVE ZERO is de enige hardware wallet die bij het instellen in realtime een privésleutel genereert en interacties zoals uw vingerafdruk, door elkaar shuffelende sleutels en een ingebouwde lichtsensor gebruikt om het omringende licht te meten, waarbij de unieke en specifieke omgeving van een gebruiker wordt meegenomen in overweging om pure willekeur en uniciteit te garanderen bij het maken van een private key. Dit zorgt er ook voor dat er voorafgaand aan de installatie geen persoonlijke sleutel aan het apparaat was gekoppeld.

Terwijl de meeste hardware-wallets worden geleverd met een stuk papier om de herstelzin te noteren kan je bij de Zero de graphene plates verkrijgen. Dit zijn 2 harde roestvrij stalen platen die zo groot zijn als een A5-vel en 682 g  wegen. Om de recovery phrase uit te lezen heb je de 2 platen nodig, wat een extra dimensie geeft aan het veilig bewaren van je private keys.

Binance Labs, de durfkapitaaltak en accelerator van Binance, heeft een strategische investering gedaan en zal de komende Series A-ronde leiden van de NGRAVE.

Als ervaringsdeskundige uit Belgie zal Ruben op Crypto Mania een interessante keynote van ongeveer 1 uur. 

Meer info over het event kan je hier vinden.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.