Crypto Lender BlockFi vraagt faillissement aan

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Zoals werd verwacht valt de volgende domino in deze bearmarket. BlockFi vraagt faillisement als rechtstreeks gevolg van de Luna en FTX crisis.

Volgens een aankondiging van vandaag heeft de populaire cryptocurrency-lending service BlockFi een Chapter 11-faillissement aangevraagd, waarbij de aanhoudende cryptocrisis nog een ander slachtoffer eist. Het uitleenplatform ligt voorlopig even stil. Het bedrijf zegt dat het $ 256,9 miljoen in contanten bij de hand heeft. Het zal worden gebruikt om voldoende liquiditeit te verschaffen om sommige operaties te ondersteunen. 

Volgens de gerechtelijke documenten van het bedrijf heeft het tot $ 10 miljard aan geschatte activa en passiva. BlockFi heeft zich inmiddels aangesloten bij Three Arrows Capital (3AC), Voyager, Celsius en FTX op de lijst van bedrijven die midden in een faillissementsprocedure zitten. Eerder dit jaar werd het negatief beïnvloed door de val van Terra’s Luna. 

FTX.US bereikte in juli een overnameovereenkomst met de omstreden geldschieter en stemde ermee in het bedrijf te kopen voor maximaal $ 240 miljoen, terwijl het een kredietlijn van $ 400 miljoen kreeg.

“We hebben een aanzienlijke blootstelling aan FTX en aanverwante bedrijfsentiteiten, waaronder verplichtingen die Alameda aan ons heeft, activa die worden aangehouden op FTX.com en niet-opgenomen bedragen van onze kredietlijn bij FTX.US.” – had een woordvoerder van het bedrijf eerder gezegd.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.