Coinbase lanceert internationale crypto-beurs met Perpetual Futures

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

De belangrijkste Amerikaanse beurs breidt zijn internationale bereik uit terwijl het thuis strijdt tegen toezichthouders.

De grootste cryptocurrency-uitwisseling in de Verenigde Staten heeft vandaag de lancering aangekondigd van de Coinbase International Exchange, waardoor de toegang tot digitale activa voor institutionele klanten wordt uitgebreid. De nieuwe onderneming volgt op wettelijke goedkeuring van de Bermuda Monetary Authority (BMA), en de nieuwe beurs zal in eerste instantie Bitcoin en Ethereum perpetual futures aanbieden.

De Coinbase International Exchange is een nieuwe stap in onze plannen om wereldwijd te schalen – breed en diep gaan, de kaart verlichten – voor het eerst aangekondigd in mei 2022″, vertelde Emmanuel Goh, hoofd van Coinbase International Exchange.

In tegenstelling tot traditionele futures, waarbij kopers en verkopers verplicht zijn om de deal op een vaste datum uit te voeren, ongeacht de marktomstandigheden, hebben perpetual futures geen vervalperiode, wat betekent dat handelaren hun posities voor onbepaalde tijd kunnen behouden.

Onze internationale uitbreidingsdrang zal zich richten op strenge regelgevende jurisdicties“, vertelde een woordvoerder van Coinbase in maart. “We blijven gefocust op het aanbieden van onze producten op een veilige, conforme manier, met degelijk risicobeheer als kern.”

Coinbase zei dat het toegewijd is aan de VS, maar merkte op dat landen over de hele wereld steeds meer vooruitgang boeken met verantwoorde, crypto-forward regelgevingskaders terwijl ze proberen zichzelf te positioneren als crypto-hubs.

We zouden graag zien dat de VS een vergelijkbare aanpak volgen in plaats van regulering door handhaving, wat heeft geleid tot een teleurstellende trend voor crypto-ontwikkeling in de VS“, zei Coinbase. “De Coinbase International Exchange is een uitbreiding die de veiligste, meest vertrouwde naam in crypto op de wereldmarkt brengt.

Coinbase zei dat transacties op de Coinbase International Exchange zullen worden afgerekend in USD Coin (USDC), en dat de nieuwe beurs verschillende beveiligingsfuncties zal hebben, waaronder real-time 24/7 risicobeheer, dynamische margevereisten en strenge nalevingsnormen.

Institutionele klanten uit in aanmerking komende niet-Amerikaanse rechtsgebieden hebben ook rechtstreeks toegang tot het platform via een API, zei Coinbase, hoewel particuliere klanten in eerste instantie geen toegang hebben.

Nu steeds meer markten vooruitgang boeken met regelgevende kaders om crypto-hubs te worden, geloven we dat het moment rijp is om deze internationale uitwisseling te lanceren“, aldus Coinbase.

Coinbase is in een woordenstrijd verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en haar voorzitter Gary Gensler sinds het bureau ex-Coinbase-productmanager Ishan Wahi en zijn broer Nikhil in juli 2022 beschuldigde van handel met voorkennis – en in een rechtszaak liet doorschemeren dat negen digitale activa op de beurs niet-geregistreerde effecten (securities) waren.

In april vroeg Coinbase een federale rechtbank om de SEC te dwingen te reageren op haar verzoek om duidelijkere regelgeving. Vorige week ging Brian Armstrong, CEO van Coinbase, naar Twitter om de steun van de cryptogemeenschap te verzamelen voor een campagne die duidelijkere branchevoorschriften eiste. Hij deelde dat hij een “Stand with Crypto” NFT van de Zora-marktplaats had geslagen.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.