Circle zegt dat klanten alle USDC op één dag kunnen inwisselen

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

In een exclusief interview met Forkast-hoofdredacteur Angie Lau, zei Jeremy Fox-Geen, Chief Financial Officer van Circle, dat reserves die de zogenaamde USDC stablecoin ondersteunen, zijn afgeschermd van eventuele gevolgen van de besmetting die cryptomarkten overspoelt.

Reserves die USDC ondersteunen, worden aangehouden op gescheiden rekeningen bij financiële instellingen, zei Fox-Geen. Klanten behouden hun rechten op het geld op deze rekeningen wanneer ze in Amerikaanse dollars betalen om USDC te laten slaan door Circle en in hun portemonnee te storten, legt Fox-Geen uit. “Die segregatie zorgt ervoor dat de USDC-reserve compleet is en gescheiden van al het andere dat Circle doet”, vertelde Fox-Geen aan Forkast. “Een houder van USDC kan er altijd op vertrouwen dat ze het op elk moment kunnen inwisselen, één voor één voor een Amerikaanse dollar.

Zijn opmerkingen komen als Twitter-gebruiker @CryptoInsider23 beweerde dat Circle’s USDC stablecoin-project op het punt stond in te storten. “Ze lopen een groot risico als ze in gebreke blijven met de USDC-reserves”, beweerde de gebruiker.

Ondertussen was sinds 1 mei de marktkapitalisatie van USDC met meer dan 12% gestegen tot meer dan US $ 55 miljard door late avondhandel in Azië op 8 juli, volgens CoinMarketCap-gegevens. Ter vergelijking: de marktkapitalisatie van Tether (USDT), ’s werelds beste stablecoin, is in dezelfde periode met meer dan 20% gedaald tot US $ 66 miljard.

Circle betaalt Signature Bank en Silvergate Bank een jaarlijkse rente van ongeveer 5% op de stablecoin-reserves die worden aangehouden door de financiële instellingen, beweerde de Twitter-gebruiker.

De gebruiker beschuldigde de banken van het hergebruiken van de reserves om meer USDC te slaan om de marktkapitalisatie van de stablecoin kunstmatig te verhogen. De geconverteerde USDC wordt vervolgens door Signature en Silvergate uitgeleend aan “risicovolle” klanten zoals Genesis, BlockFi, Celsius, Galaxy, Alameda en 3AC, beweerde @CryptoInsider23.

“De omvang van het gat tussen alle kredietverstrekkers, beurzen en liquiditeitsverschaffers”, wordt geschat op tussen de US $ 3 miljard en US $ 5 miljard, zei de Twitter-gebruiker zonder een bron te specificeren. “Je kunt zien dat USDC en Signature het risico lopen op een Bank Run, aangezien geldschieters geen miljarden en miljarden USDC kunnen teruggeven!!”

“Nee, dat doen we niet”, zei Fox-Geen toen hem werd gevraagd of Circle zich overgaf aan een dergelijk plan. “Het concept is absurd en de schrijver begrijpt niet echt hoe banken werken”, voegde hij eraan toe.
Circle’s Form S-4, ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission, toont ook niet aan dat dergelijke kosten zijn gemaakt.

“Dus in tegenstelling tot een bank, in tegenstelling tot een beurs, in tegenstelling tot een niet-gereguleerde instelling, kunnen we de USDC-reserve op geen enkele manier gebruiken”, zei Fox-Geen. “We kunnen het niet uitlenen. We kunnen er niet tegen lenen en we kunnen het niet gebruiken om onze rekeningen te betalen.”

“Er is ook enige duidelijke verwarring tussen USDC-reserves – die gereguleerd zijn (waar en wat we kunnen aanhouden), onderzocht (door regelgevers en verzekeringsmaatschappijen) en transparant (wekelijkse stromen en samenstelling) – en USDC die zelf wordt gebruikt in kredietmarkten , weg van Circle”, zei Jeremy Allaire, medeoprichter en chief executive officer van Circle op zijn geverifieerde Twitter-handle.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.