Circle, uitgever van USDC, lanceert een gloednieuwe Euro stablecoin.

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Circle, uitgever van USDC, lanceert een gloednieuwe Euro stablecoin.

Circle Internet Financial, het wereldwijd opererend internetfinancieringsbedrijf en uitgever van USD Coin (USDC), heeft gisteren aangekondigd dat het zich voorbereidt op de uitgifte van een volledig gereserveerde, aan euro gekoppelde stablecoin uit de Verenigde Staten, genaamd Euro Coin (EUROC).

Euro Coin is beschikbaar op 30 juni en is een gereguleerde, door de euro ondersteunde stablecoin die is uitgegeven onder hetzelfde volledige reservemodel en gebouwd op dezelfde pijlers van vertrouwen, transparantie en veiligheid die USDC tot een van ’s werelds meest vertrouwde digitale valuta hebben gemaakt.

De lancering van Euro Coin is bedoeld om Circle’s succesvolle werk voort te zetten bij het stimuleren van de wrijvingsloze uitwisseling van financiële waarde en het overbruggen van crypto-native en traditionele financiële diensten. Bedrijven kunnen EUROC-tokens gebruiken om gemakkelijk euroliquiditeit on-chain te verplaatsen, wereldwijd eurobetalingen te accepteren en te doen die binnen enkele minuten kunnen worden afgewikkeld, en toegang te krijgen tot crypto-kapitaalmarkten voor handel, lenen, uitlenen en meer.

Euro Coin wordt volledig gedekt door in euro luidende reserves die conservatief in bewaring worden gehouden door toonaangevende financiële instellingen binnen de Amerikaanse regelgevende perimeter, te beginnen met Silvergate Bank.

“Circle heeft toonaangevende normen vastgesteld voor het verplaatsen van financiële waarde over het internet met USDC”, zegt Jeremy Allaire, medeoprichter en CEO van Circle. “Er is een duidelijke marktvraag naar een digitale valuta uitgedrukt in euro’s, ’s werelds tweede meest verhandelde valuta na de Amerikaanse dollar. Met USDC en Euro Coin helpt Circle een nieuw tijdperk van snelle, goedkope, veilige en interoperabele waarde-uitwisseling wereldwijd te ontsluiten .”

Euro Coin is de tweede digitale valuta van Circle die is gebouwd volgens dezelfde regelgevende normen en principes van transparantie, verantwoording en vertrouwen als USDC, een toonaangevende digitale valuta in dollar met meer dan $ 54 miljard in omloop op 15 juni 2022. Samen streven Euro Coin en USDC er naar  om snellere, goedkope transacties naar de wereldwijde handel te brengen en  nieuwe kansen te ontgrendelen voor digitale financiering in meerdere valuta’s en on-chain deviezen (FX), waar het dagelijkse volume in traditionele markten wereldwijd de $ 6,6 biljoen kan overschrijden.

Euro Coin wordt vanaf 30 juni in eerste instantie gelanceerd op de Ethereum-blockchain, later dit jaar wordt ondersteuning voor extra blockchains verwacht. Als een Ethereum ERC-20-standaardtoken zal Euro Coin breed werken met ERC-20-compatibele portefeuilles, protocollen en andere blockchain-services.

Een aantal ecosysteemleiders zal Euro Coin bij de lancering ondersteunen, waaronder Anchorage Digital, Binance.US, Bitstamp, Compound, Curve, CYBAVO, DFX, Fireblocks, FTX, Huobi Global, Ledger, MetaMask Institutional en Uniswap Protocol.

Euro Coin is vanaf 30 juni 2022 beschikbaar voor institutionele klanten via een gratis Circle-account. Ontwikkelaars kunnen nu beginnen met de integratie met het smart contract van Euro Coin, voorafgaand aan de officiële lancering.

Bezoek de website voor meer informatie over Euro Coin.

 

BRON Circle Internet Financial, LLC

 

Gratis webinar

Volg nu onze gratis webinar over het investeren of handelen in cryptocurrency. Zowel voor beginners als gevorderden. Tot snel!

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk testimonials en reviews van onze klanten via Trustpilot. Deze feedback kan niet aangepast of verwijdert worden door ons team en toont jou dus een oprecht beeld van de ervaringen van jouw toekomstige mede-cursisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.