Cardano hard fork gaat laatste fase in

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Het voorstel voor de Vasil upgrade is van start gegaan, wat betekent dat de hard fork nu op 22 september zal plaatsvinden.

De voorbereidingen voor de hard fork zijn al maanden in volle gang. Eén van deze voorbereidingen is de lancering van Transaction Chaining op Cardano.

Dit is de nieuwste oplossing die is uitgebracht om veel netwerkgerelateerde problemen op Cardano op te lossen. Transaction Chaining lijkt een effectieve methode te zijn om de decentralisatie op Cardano te verbeteren door transacties agressief te orderen voordat ze on-chain worden gemaakt. De nieuwe update probeert ook de levensvatbaarheid op lange termijn te waarborgen en de groei van het ecosysteem te vergemakkelijken.

In dit opzicht waardeerde een senior executive bij Input Output, Tim Harrison, de “zeer schaalbare” eUTXO-modellen op Cardano. In zijn woorden: “Dit is een prachtig, definitief stuk van het werk van het IOG-contentteam over echt definiërende technologie.”

Desalniettemin blijft Harrison uiterst optimistisch over de lancering van Vasil, waarbij de directeur er verder over vertelt in een IOHK-blog.

Met de lancering van de Vasil Fork op 22 september, begint Cardano Ethereum in te halen in sociale activiteiten. Maar misschien is het eerlijk om te zeggen dat Ethereum enigszins gezakt is in social activity sinds de Merge-release, wat ook heeft geleid tot een aanzienlijke daling van de sociale tractie.

In feite gaat Cardano verder waar Ethereum was gebleven. Cardano’s ADA, bijvoorbeeld, leidt momenteel de meest trending zoekopdrachten op LunarCrush.

Interessant is dat deze toename van sociale activiteit ook wordt weerspiegeld in Cardano’s Social Dominance-grafiek. Volgens het blockchain-analyseplatform Santiment heeft Cardano de afgelopen dagen een enorme toename van sociale activiteit laten zien. Dit is een directe reactie op de Vasil-hype die een kenmerk is geworden van grote crypto-releases.

Er is op dit moment meer nieuws te vieren over Cardano, aangezien het onlangs twee belangrijke mijlpalen heeft bereikt. Volgens een recente aankondiging bereikten de totale transacties op het Cardano-netwerk de 50 miljoen.

Een vergelijkbare toename deed zich ook voor in het aantal native tokens, aangezien het meer dan 6 miljoen bedroeg. Bovendien is de index voor ADA-adressen met tussen 100.000 en 1.000.000 ADA alleen al in de afgelopen 3 maanden met 2% gestegen.

 

 

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.