Bosch en Fetch.AI lanceren Foundation om Web3-adoptie te stimuleren

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

De twee langetermijnpartners hebben ook een gedecentraliseerd machine-learningnetwerk opgebouwd.

De Duitse multinationale engineeringgigant Bosch en het in Cambridge gevestigde laboratorium voor kunstmatige intelligentie – Fetch.ai [FET] – hebben gezamenlijk een nieuwe stichting onthuld die zich richt op het stimuleren van industriële acceptatie van softwareagenten, AI en Web3-technologie.

Genaamd – Fetch.ai Foundation – zal dit nieuwe initiatief zich richten op gebieden zoals onderzoek en ontwikkeling, evenals het benutten van de toepassing en acceptatie van agents, kunstmatige intelligentie en gedecentraliseerde Web3-technologieën voor real-world use cases om het bestaande netwerk te verbeteren.

Het doel zal ook zijn om te helpen bij de langetermijnontwikkeling van door Web3 aangedreven oplossingen en diensten in sectoren op het gebied van mobiliteit, industriële technologie en consumentenproducten.

In een persbericht zei Humayun Sheikh, oprichter en CEO van Fetch.ai:

In de komende drie jaar zal ons team via verschillende subsidieprogramma’s meer dan $ 100 miljoen in industriële AI willen injecteren als een manier om de groei binnen onze ruimte te versnellen, samen met gelijkgestemde bedrijven en partners. We willen ook andere industriële spelers aanmoedigen om zich bij de stichting aan te sluiten om de ontwikkeling van deze AI-aangedreven peer-to-peer tech stack te sturen en te beïnvloeden.

Bij de lancering zal het bestuur van de stichting worden verankerd door de teams van Fetch.ai en Bosch. Ondertussen zal de focus liggen op het langzaam ontwikkelen van strategische deelnemersgroei bij bedrijven die de infrastructuur willen ontwikkelen voor een “gedecentraliseerde digitale economie”, aangedreven door AI.

In die zin gelooft Peter Busch, voorzitter van de Fetch.ai Foundation, dat het van cruciaal belang is om baanbrekende technologieën te combineren met de bewezen hardware- en softwaremogelijkheden van wereldklasse van de klassieke technische bedrijven, wat uiteindelijk de weg zal effenen voor andere partners om zich aan te sluiten. Busch voegde verder toe:

Bosch ziet als een van de wereldleiders op het gebied van industriële engineering en mobiliteitsoplossingen de enorme behoefte aan slimmere technologieën en governance om de uitdagingen aan te gaan die komen met steeds meer verbonden ecosystemen met betrekking tot veiligheid/beveiliging, privacy en eigendom van gegevens

Wil jij meer leren over A.I. en Blockchain? Bestel dan nu een ticket voor ons exclusief Crypto Mania event op 16 April te Gent. Kristof Leroux, Lead developer bij Satoshi consultancy en gediplomeerd machine learning & blockchain dev. zak hier een mooie keynote geven over deze interessante topics!

 

Bron: coindesk/cryptopotato

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.