Blackrock werkt samen met Coinbase

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

BlackRock werkt samen met Coinbase om crypto aan te bieden voor institutionele beleggers.

Het lijkt erop dat de grootste namen in de traditionele financiële sector ervan overtuigd zijn dat cryptocurrencies een mooie toekomst hebben. BlackRock, Inc. is een Amerikaans multinationaal investeringsbeheerbedrijf gevestigd in New York City. BlackRock, opgericht in 1988, aanvankelijk als institutionele vermogensbeheerder voor risicobeheer en vastrentende waarden, is ’s werelds grootste vermogensbeheerder, met een beheerd vermogen van USD 10 biljoen in januari 2022.

BlackRock (NYSE: BLK) heeft namelijk een grote duw in de crypto-ruimte gemaakt door samen te werken met de crypto-exchange Coinbase (NASDAQ: COIN).

Deze samenwerking zal de institutionele klanten van BlackRock, die al activa op Coinbase bezitten, koppelen aan de Aladdin-assetmanagersuite met tools, waarmee de klanten van BlackRock hun portefeuilles kunnen beheren en risico’s op investeringen kunnen beoordelen via verschillende benaderingen die de software mogelijk maakt, zo heeft de crypto-uitwisseling op 4 augustus aangekondigd.

Voormalig BlackRock-directeur voorspelde dat crypto een plaats in ieders portfolio zal krijgen, daarom komt deze stap als een logische voortzetting van dat paradigma. Ondertussen voegde Jim Cramer zich bij Andrew Ross Sorkin om deze nieuwe stap op CNBC te bespreken en of het meer waarde toevoegt aan Coinbase.

“Ja absoluut, omdat sommige mensen vinden dat Coinbase deze outsider is en dat het eigenlijk een enkel een beurs is, het is geen bedrijf. Maar met de vooruitgang waarbij het lijkt alsof de Senaat wil dat dit wordt gereguleerd door de CFTC, die veel meer pro-Coinbase is, is het logisch dat Larry Fink met hen zou willen omgaan.”

Cramer voegde ook toe:

“Het is een beetje verbazingwekkend, omdat Coinbase 200 verschillende munten aanbiedt. En veel van de munten zijn erg verdacht, zelfs Robinhood zou er niet veel van ondersteunen. Maar instellingen willen crypto, en de plek om naartoe te gaan is Coinbase.”

Op het moment van schrijven is COIN met 22,10% gestegen na het nieuws van de samenwerking. Nadat er meerdere bodems zijn genoteerd op de daily chart, lijkt de verandering van momentum nu overbodig om te vermelden.

De kortetermijntrend is nu zeer positief voor het aandeel, en verdere winsten zouden de langetermijntrend ook positief kunnen pushen.

Ondertussen zullen zowel BlackRock als Coinbase blijven werken aan deze samenwerking om het platform en de integratie met Aladdin te verbeteren, die functionaliteiten gefaseerd moet uitrollen. Instituties die onder contract staan bij beide partijen zullen toegang krijgen tot het platform.

Bron: Finbold / Coinbase

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk testimonials en reviews van onze klanten via Trustpilot. Deze feedback kan niet aangepast of verwijdert worden door ons team en toont jou dus een oprecht beeld van de ervaringen van jouw toekomstige mede-cursisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.