Bitcoin doorbreekt historisch record

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Bitcoin (BTC) begint een nieuwe week met wat nieuwe hoop voor hodlers na het stoppen van wat de langste wekelijkse neerwaartse rij van negatieve candles ooit in zijn geschiedenis was.

Na negen opeenvolgende weken van lager sluiten dan de vorige, slaagde bitcoin er eindelijk in om deze negatieve trend te doorbreken en markeerde zijn eerste positieve wekelijkse kaars sinds eind maart 2022. 

Het was eind maart toen het landschap rond de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie aanzienlijk positiever leek. Op dat moment had bitcoin in twee weken meer dan $ 10.000 aan waarde toegevoegd en leek het klaar om de felbegeerde symbolische $ 50.000 level uit te dagen. Wat volgde was echter precies het tegenovergestelde.

In plaats van verder te stijgen, begon BTC terug te trekken, soms geleidelijker, soms gewelddadiger. Weken later evenaarde het een negatief record in termen van 6 opeenvolgende wekelijkse kaarsen die in het rood sloten. De bearish move ging echter door en bitcoin zag vorige week zijn 9e kaars op rij sluiten.

De afgelopen week was positiever, aangezien BTC halverwege de week zelfs boven de $ 32.000 piekte. Ondanks dat het daar faalde en terugkwam onder de $ 30.000, slaagde de cryptocurrency er toch in om de week boven $ 29.250 te sluiten (de slotkoers aan het einde van vorige week). Als zodanig zag het zijn eerste wekelijkse positieve candle sinds 21 maart 2022.

Slechts enkele uren daarna nam de situatie een andere wending toen BTC boven $ 30.000 sprong en tijdens het schrijven van deze blog zich zelfs boven $ 31.000 bevindt.

De prijsactie biedt wat langverwachte verlichting voor Bulls, maar Bitcoin is verre van uit het bearish sentiment aan het begin van wat een interessante handelsweek belooft te worden.

Het hoogtepunt zullen waarschijnlijk de inflatiegegevens van de Verenigde Staten zijn, die zelf een maatstaf zijn voor de macro-economische krachten in de wereld. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de impact van anti-COVID-beleid, geopolitieke spanningen en aanbodtekorten des te duidelijker.

Risicovolle activa met een wankele regulatie blijven voor velen een gok, aangezien de monetaire verkrapping van de centrale bank in de toekomst zowel aandelen als crypto onder druk kan zetten.

De netwerkfundamenten van Bitcoin en andere crypto blijven zich ondertussen wel aanpassen aan de omringende realiteit en de impact ervan op netwerkdeelnemers.

Een bullmarket komt er aan, al is de vraag hoe lang dit nog zal duren… 

Een langdurige consolidatie van prijs in deze fase lijkt meer voor de hand te liggen, al kan cryptocurreny soms heel onverwacht en snel voor verrassingen zorgen.

Gratis webinar

Volg nu onze gratis webinar over het investeren of handelen in cryptocurrency. Zowel voor beginners als gevorderden. Tot snel!

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk testimonials en reviews van onze klanten via Trustpilot. Deze feedback kan niet aangepast of verwijdert worden door ons team en toont jou dus een oprecht beeld van de ervaringen van jouw toekomstige mede-cursisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.