Binance weerstaat 'stresstest' van 3 Miljard $ opnames

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Binance heeft gisteren meer dan $ 3 miljard aan opnames geregistreerd, omdat beleggers hun geld van het platform haalden uit bezorgdheid voor een bankrun.

Volgens gegevens van Nansen heeft de beurs sinds juni de hoogste dagelijkse opnames geregistreerd, met een cijfer van meer dan $ 3 miljard, waarvan $ 2 miljard in de vorm van op Ethereum gebaseerde tokens.

De opnames komen nadat Binance werd bekritiseerd omdat het slechts “een deel” van zijn activa en passiva liet zien in een bewijs van reserves en bewijs van verplichtingen dat de afgelopen week werd vrijgegeven, uitgevoerd door het Zuid-Afrikaanse filiaal van accountantskantoor Mazars.

Douglas Carmichael, professor boekhouden aan Baruch College en voormalig hoofdauditor van de U.S. Public Company Accounting Oversight Board, zei dat hij “niet kan voorstellen dat het alle vragen beantwoordt die een belegger zou hebben over de toereikendheid van zekerheden.”

Jesse Powell, CEO van Kraken, bekritiseerde ook het rapport en zei dat het “uitwisselbare” activa, negatieve saldi en aggregatie per “klasse” bevat.

Maar hoe ziet het er een dag later uit? Heeft de FUD enige schade achtergelaten? In een interne memo aan zijn personeel waarschuwde de CEO van Binance, Changpeng Zhao, naar verluidt voor “zware maanden in het verschiet”, meldt Bloomberg.

Met betrekking tot de sterke toename van opnames van de beurs, zei CZ dat het bedrijf de huidige uitdagingen zal overwinnen en dat Binance in een sterke financiële positie verkeert en zal “overleven”.

Een van de meest kritisch bekeken acties van Binance gisteren was het feit dat het de opnames van de stablecoin USDC tijdelijk had stopgezet. Crypto Twitter zag parallellen met FTX.

Zoals Austin Campbells, hoofd portefeuillebeheer bij Paxos, echter uitlegde, is dit een begrijpelijke stap. Campbells schreef in een blogpost:

Zou je me geloven als ik je vertelde dat het probleem eigenlijk de traditionele banken zijn en de interacties tussen stablecoins? Dat is het.

Het probleem volgens de Paxos-manager is dat beurzen en stablecoins slechts een deel van hun reserves in snel beschikbare activa houden, en een ander deel in schatkistpapier dat alleen tijdens bankuren en met vertragingen wordt verwerkt.

Dit betekent dat uitgevers van stablecoins buiten kantooruren slechts een bepaald percentage van hun geld kunnen verbruiken. “Als een aflossing van $ 1 miljard binnenkomt om 3 uur ’s nachts op zaterdag NY tijd, moet je wachten tot NY bankuren om de rest te voldoen“, zei hij.

Ki Young Ju, mede-oprichter en CEO van CryptoQuant, wees ook op on-chain data om de Binance FUD te verdrijven. Ju merkte op dat de BTC-reserves van Binance de afgelopen twee dagen met -8% zijn gedaald, maar met +24% zijn gestegen tijdens de FTX-bankrun vorige maand.

Er zijn misschien dingen die moeten worden verduidelijkt voor regulering, maar ik zie voorlopig geen duistere on-chain-activiteiten“, zei Ju en liet de volgende grafieken zien met een gezonde staat van BTC- en ETH-reserves.

De CEO van CryptoQuant wees ook op de zeer sterke stablecoin-reserves van Binance in vergelijking met FTX.

CZ twitterde vandaag dat “de zaken zijn gestabiliseerd“. Zoals de CEO van Binance opmerkt, waren de opnames van gisteren niet eens de hoogste:

Gisteren waren niet de hoogste opnames die we hebben verwerkt, zelfs niet de top 5. We hebben meer verwerkt tijdens LUNA- of FTX-crashes. Nu komen er weer stortingen binnen”.

We zagen vandaag enkele opnames (netto $ 1,14 miljard). We hebben dit eerder gezien. Sommige dagen hebben we netto opnames; sommige dagen hebben we netto stortingen. Business as usual voor ons.

De laatste gegevens van DefiLlama laten zien dat de totale reserves van Binance momenteel $ 60,44 miljard bedragen, met een netto instroom van – $ 3,92 miljard in de afgelopen 24 uur en – $ 5,03 miljard in de afgelopen zeven dagen. Op dit moment lijkt het business as usual voor Binance.

Zelfs als er een bankrun op Binance is, zou de beurs alle bestellingen moeten kunnen verwerken als het inderdaad 101% gedekt is, zoals beweerd in haar PvR.

In die zin schreef CZ ook dat FUD een “stresstest” met zich meebracht, wat op zijn beurt helpt om de geloofwaardigheid op te bouwen voor uitwisselingen die de test doorstaan. “Ik denk eigenlijk dat het een goed idee is om ‘opnames’ op elke CEX op roterende basis te ‘stresstesten.”

 

Bron: Bitcoinist / Cryptoglobe / Twitter

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.