Binance USD gaat naar "Stablecoin Oorlog"

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

 

BUSD, de op twee na grootste stablecoin qua marktaandeel, heeft een toename van het aanbod gezien terwijl het vecht om te concurreren met z’n twee concurrenten.

Na het slechtere nieuws door de ‘hack’ enkele weken geleden, heeft Binance zijn USDC-reserves verkocht en omgezet in zijn eigen stablecoin, BUSD. Op 23 oktober merkte Frank Chaparro van The Block de aanbodverschuiving op toen het bedrag aan BUSD voor de eerste keer ooit boven de $ 20 miljard uitkwam.

Het aanbod staat momenteel op een recordhoogte van $ 21,7 miljard. Dit vertegenwoordigt ongeveer 15% van de totale marktkapitalisatie van stablecoin, die $ 147 miljard is.

Tot dusver staat deze maand het percentage transacties in BUSD op 22%, voegde hij eraan toe. Binance kondigde in september aan dat het bestaande saldi en nieuwe stortingen van USDC, USDP en TUSD zou omzetten in BUSD.

Crypto-miljardair en FTX-CEO Sam Bankman-Fried merkte op dat de conversie van USDC naar BUSD de “Tweede Grote Stablecoin-oorlog” heeft ingeluid.De eerste was in 2018, met USDT en USDC die TUSD, GUSD en USDP overtroffen, voegde hij eraan toe.

SBF bleef opmerken dat het verschil deze keer positieve rentetarieven zijn, wat meer inkomsten voor stablecoins betekent. “Het zal interessant zijn om te zien wat er naar voren komt uit de niet-fiat-backed-stablecoin-ruimte, post-Luna en post-DAI-holding-USDC,” zei hij.

Tether’s USDT is nog steeds de grootste stablecoin qua marktkapitalisatie, maar het aandeel ervan is recentelijk uitgehold omdat de zorgen over de regelgeving toenemen en instellingen overstappen op rivaal Circle’s USDC.

Drie van de top tien crypto-activa volgens marktkapitalisatie zijn stablecoins met een gecombineerde kapitalisatie van $ 134 miljard, wat niet ver verwijderd is van die van Ethereum.

Stablecoin-regelgeving is nog ver weg in de Verenigde Staten. Het Congres lijkt geen haast te hebben om de problemen aan te pakken, ondanks dat de regering-Biden aandringt op iets meer urgentie.

Vorige week zei congreslid Jim Himes: “Het gebeurt waarschijnlijk niet in het begin van 2023”, verwijzend naar de langverwachte crypto-regelgeving.

Stablecoins vertegenwoordigen momenteel 15% van de totale cryptomarktkapitalisatie, die op de dag met 1,7% is gestegen tot $ 975 miljard.

De majors begonnen te bewegen tijdens de Aziatische handelssessie van maandagochtend, waarbij Bitcoin op de dag 1,3% toevoegde tot $ 19.600 en Ethereum 3.3% won in een beweging boven $ 1.360.

De bewegingen zijn typerend voor die van de afgelopen vier maanden, en de markten blijven ruim binnen hun range.

 

Bron: CryptoPotato
Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.