Binance.US wint bod om Voyager-activa te verwerven

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Het failliet gegane cryptoplatform – Voyager – heeft aangekondigd dat Binance.US het bod om zijn activa te verwerven heeft gewonnen.

Het cryptoplatform verklaarde dat Binance.US het “hoogste en beste bod” had. Bovendien was het bod bijna $ 1,022 miljard waard, en is het bedoeld om crypto terug te geven aan klanten. 

De aankondiging op het bod luidde,

“bestaat uit (i) de reële marktwaarde van de cryptocurrency-portfolio van Voyager op een nader te bepalen datum in de toekomst, die tegen de huidige marktprijzen wordt geschat op $ 1,002 miljard, plus (ii) een aanvullende vergoeding gelijk aan $ 20 miljoen aan incrementele waarde”

Als onderdeel van het bod zal de Amerikaanse crypto-exchange te goeder trouw een storting doen van $10 miljoen. Bovendien zal Binance.US de kosten van Voyager tot $ 15 miljoen dragen. De deal stelt ook 18 april 2023 als deadline voor de afronding van de overname. En als dit niet lukt, mag Voyager klanten hun geld teruggeven nadat ze de beurs een maand verlenging hebben gegeven.

Het ter ziele gegane cryptoplatform zei verder:

Voyager Digital LLC zal de goedkeuring van de faillissementsrechtbank vragen om de overeenkomst voor de aankoop van activa tussen Voyager Digital LLC en Binance.US aan te gaan tijdens een hoorzitting op 5 januari 2023. De verkoop aan Binance.US zal worden voltrokken volgens een Chapter 11-plan

Ons bod is een weerspiegeling van ons leidende principe dat klanten op de eerste plaats moeten komen“, zei Brian Shroder, Chief Executive Officer en President van Binance.US, en voegde eraan toe:

Ons doel is simpel: geef gebruikers hun cryptocurrencies terug op de snelst mogelijke tijdlijn. We hopen dat onze selectie een einde maakt aan een pijnlijk faillissementsproces waarbij klanten er op oneerlijke wijze in werden meegesleurd buiten hun schuld. Na het sluiten van de deal zullen gebruikers naadloos toegang kunnen krijgen tot hun digitale activa op het Binance.US-platform, waar ze toekomstige uitbetalingen van de Voyager-nalatenschap zullen blijven ontvangen”.

De aankondiging komt tijdens financiële onrust voor de blockchain- en cryptocurrency-industrie, met gecentraliseerde uitwisselingen onder meer toezicht. Shroder merkte op Twitter op dat

Binance.US goed gekapitaliseerd is: onze activa overtreffen onze passiva”, en legt uit: “Al onze klanten zouden morgen hun activa kunnen opnemen, wat hun recht is en we zouden nog steeds honderden miljoenen vlottende activa hebben.

Voyager vroeg in juli om Chapter 11-faillissementbescherming vanwege zijn blootstelling van meer dan $ 650 miljoen aan het ingestorte crypto-hedgefonds Three Arrows Capital. De verkoop aan Binance.US is onderworpen aan een stemming door de schuldeiser en aan andere sluitingsvoorwaarden.

Een faillissementsrechter keurde eerder het plan van Voyager goed om zijn activa aan FTX te verkopen voorafgaand aan de aanvraag van de cryptobeurs voor Chapter 11 faillissementsbescherming en daaropvolgende strafrechtelijke aanklachten tegen de voormalige CEO, Sam Bankman-Fried.

 

Bron: theblock , ambcrypto

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.