Binance stopt BSC na enorme hack

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

 

Binance Smart Chain uitgebuit en hackers stelen miljoenen dollars terwijl Binance onmiddellijk opnames en stortingen stopt

De cryptocurrency markt is getuige geweest van weer een nieuwe hack. Deze keer werd de BNB Chain uitgebuit door hackers. Zoals onthuld op Twitter door de CEO van Binance Changpeng Zhao (CZ), werden een cross-chain bridge en de BSC Token Hub uitgebuit. De BSC Token Hub wordt gebruikt om cross-chain transacties tussen BNB Beacon Chain en Binance Smart Chain te vergemakkelijken. Als zodanig resulteerde de exploit in het verlies van extra Binance Coins (BNB). Alle validators op het netwerk zijn echter gevraagd om de smart chain van Binance op te schorten. Hoewel gebruikers zich zorgen blijven maken over hun geld, beweerde CZ dat alle geld veilig was en dat het publiek in de toekomst meer details zal krijgen. 

Hij schreef: “Een exploit op een cross-chain bridge, BSC Token Hub, resulteerde in extra BNB. We hebben alle validators gevraagd om BSC tijdelijk op te schorten. De kwestie is nu onder controle. Uw geld is veilig. Onze excuses voor het ongemak en we zullen dienovereenkomstig verdere updates verstrekken”. Bovendien bevestigde Binance op Reddit dat aanvankelijk ongeveer $ 100 miljoen tot $ 110 miljoen aan fondsen was verplaatst van de BNB Chain. 

Echter, na alarmerende feedback van beveiligingsfunctionarissen en leden van de gemeenschap, bevestigde Binance dat fondsen ter waarde van $ 7 miljoen zijn bevroren. De officiële Binance-handle ging ook naar Twitter om op te merken dat de BNB-keten voorlopig zal worden stopgezet, omdat deze onderhoud ondergaat.

BSC-vertegenwoordigers legden verder uit dat ze “coördineerden met validators om BSC tijdelijk op te schorten”, wat ertoe leidde dat veel critici opkwamen over de mate van centralisatie rond de keten. Het lijkt erop dat de hack van vandaag de op één na grootste in de geschiedenis is, en hoewel Binance CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao houders heeft verzekerd dat hun geld veilig is, valt er hier nog veel te ontdekken.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.