Binance onthult nieuw crypto-handelsplatform in Japan

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

Binance heeft de ontwikkeling aangekondigd van een speciaal handelsplatform dat speciaal is ontworpen voor inwoners van Japan.

Gepland om in de zomer van start te gaan, heeft deze nieuwe beurs tot doel zich te houden aan alle Japanse cryptocurrency-regelgevingen, waardoor volledige naleving wordt gegarandeerd. Het platform ondersteunt een samengestelde selectie van tokens om te verhandelen, zoals vermeld door de beurs.

Binance verklaarde:

“We zijn verheugd aan te kondigen dat we een nieuw platform hebben gecreëerd voor inwoners van Japan om volledig te voldoen aan de lokale regelgeving… Het nieuwe platform zal deze zomer beschikbaar zijn. We zullen de lanceringsdatum en verdere details in de komende maanden bekendmaken.”

In november 2022 maakte het platform een belangrijke stap om opnieuw de Japanse markt te betreden door de gereguleerde cryptocurrency-uitwisseling Sakura Exchange Bitcoin (SEBC) over te nemen.

Deze overname was een cruciale stap in de strategie van Binance om een nieuwe dochteronderneming op te richten die volledig voldoet aan de Japanse regelgeving.
Na vijf jaar afwezig te zijn geweest op de Japanse markt, zal de crypto-uitwisseling opnieuw een sterke aanwezigheid in het land krijgen door te opereren binnen het kader van de gegeven regelgeving.

In dezelfde aankondiging heeft Binance haar besluit bekendgemaakt om met ingang van 30 november te stoppen met het leveren van diensten aan inwoners van Japan via haar wereldwijde platform.

Om een soepele overgang voor gebruikers te garanderen, heeft Binance een nieuw identiteitsverificatieproces ontwikkeld, bekend als Know Your Customer (KYC), dat vanaf 1 augustus 2023 toegankelijk zal zijn.

Dit nieuwe proces zal de migratie van bestaande wereldwijde platformgebruikers naar het nieuw opgerichte lokale platform vergemakkelijken, waardoor ze hun cryptocurrency-handelsactiviteiten binnen het regelgevende kader van Japan kunnen voortzetten.

In een eerdere onthulling informeerde Binance gebruikers dat alle resterende fondsen op de Sakura Exchange Bitcoin (SEBC) automatisch zouden worden omgezet in Japanse yen en vanaf juni zouden worden overgemaakt naar de bankrekeningen van gebruikers.

Deze maatregel zorgt voor een soepele overgang en het veilig ophalen van geld voor SEBC-uitwisselingsgebruikers, waardoor ze toegang hebben tot hun activa in een vertrouwde valuta op hun bankrekeningen.

Zoals aangegeven op haar website heeft de beurs aangekondigd geen derivatendiensten binnen Japan aan te bieden. Bovendien accepteert de wereldwijde versie van Binance geen nieuwe derivatenrekeningen meer van gebruikers die in het land wonen.

Bovendien kunnen inwoners van Japan die het wereldwijde platform gebruiken vanaf 9 juni geen posities met betrekking tot opties openen of vergroten.

De beurs heeft ook verklaard dat alle lopende bestellingen zullen worden geannuleerd en dat bestaande posities vóór 23 juni moeten worden gesloten. Bovendien heeft de beurs verduidelijkt dat handelen in of inschrijven op Binance Leveraged Tokens niet toegankelijk is voor gebruikers in Japan.

Om wereldwijd uit te breiden, heeft Binance lokaal gereguleerde entiteiten overgenomen als reactie op veranderende regelgeving. Deze strategie is geïmplementeerd in Singapore (2021), Maleisië (2022) en recentelijk Thailand.

 

Wil jij zelf ook leren beleggen of handelen in cryptovaluta op een veilige manier? Schrijf dan nu in voor 1 van onze opleidingen!

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.