Binance onderzoekt een bankovername

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

De grootste crypto-beurs in volume ter wereld onderzoekt de voordelen van het overnemen van banken.

Volgens een nieuw rapport van Bloomberg weegt Binance de voor- en nadelen af ​​van het kopen van bankinstellingen, aangezien traditionele financiën steeds meer verweven raken met de digitale activa-industrie.

Binance CEO Changpeng Zhao zegt dat het bedrijf van plan is de kloof tussen digitale activa en traditionele financiën te overbruggen. Zhao legde zijn verklaringen af ​​op een cryptoconferentie in Portugal, volgens het rapport:

“Er zijn mensen die bepaalde soorten lokale licenties hebben, traditioneel bankieren, betalingsdienstaanbieders, zelfs banken. We kijken naar die dingen. We willen de brug zijn tussen crypto en de traditionele, financiële wereld.”

Zhao ging verder met te zeggen dat de waarde van bankinstellingen de neiging heeft exponentieel te stijgen als ze overeenkomsten met Binance ondertekenen, omdat de crypto-uitwisseling de neiging heeft om nieuwe gebruikers aan hen toe te voegen, iets waar hij van wil profiteren.

“Wat we hebben ontdekt, is dat wanneer banken met ons samenwerken, we zoveel gebruikers naar hen toe trekken, zodat de waardering van de bank exponentieel stijgt, zoals waarom investeren we niet ook gewoon in hen, zodat we een deel van het eigen vermogen veroveren .”

Eerder zei Binance dat het ongeveer $ 1 miljard had gereserveerd om te besteden aan acquisities. Destijds zei Zhao dat Binance gericht was op het kopen van crypto-uitleenbedrijven die in moeilijkheden waren geraakt door de bear market die in mei begon. Deze week nog heeft Binance $ 500 miljoen toegezegd aan de overname van miljardair Elon Musk van sociale-mediagigant Twitter, waarbij hij zei dat de investering van onschatbare waarde was omdat sociale media en Web3 zullen samensmelten met Musk aan het roer van het bedrijf.

 

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.