Binance en Paxos tonen hun stablecoin rapport

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Binance en Paxos Trust Company, die de aan de dollar gekoppelde stablecoin BUSD (Binance USD) uitgeeft, hebben op 1 augustus hun eerste niet-gecontroleerde backing rapport van de reserves die hun token ondersteunen vrijgegeven. 

Het reserverapport van Binance USD komt op een moment dat uitgevers van stablecoins proberen de transparantie te vergroten, aangezien de markt na de ineenstorting van TerraUSD op haar hoede blijft voor stablecoins en regelgevers de regels voor stablecoin-reserves willen aanscherpen. Ze brengen deze maandelijkse rapporten nu uit bovenop de attestaties van Withum, een nationaal vooraanstaande accountantsfirma, die ze hebben ingeschakeld om op specifieke tijdstippen onafhankelijk te verifiëren dat het volledige aanbod van Binance USD (BUSD) tokens en Paxos USD ( USDP) consistent is met het aantal USD op reserverekeningen bij Amerikaanse banken. Withum voert de maandafsluitingen van deze rekeningen uit met behulp van standaarden die zijn opgesteld door de AICPA.

Screenshot 08-02-2022 10.06.09

Stablecoins zijn digitale waarde-eenheden die afhankelijk zijn van stabilisatietools en financiële reserves om hun waarde te behouden ten opzichte van een andere valuta of grondstof. Niet alle stablecoins zijn veilig en er zijn risico’s die gebruikers moet overwegen. Als een stablecoin zijn waarde niet behoudt ten opzichte van het referentie-item, kunnen de gevolgen verwoestend zijn voor gebruikers. Het primaire risico van door reserves gedekte stablecoins is dat sommige ervan niet volledig kunnen worden gedekt door reserves. Dit maakt de transparantie van reserves fundamenteel om te bepalen hoe betrouwbaar een bepaalde stablecoin is.

Volgens het reserverapport werd BUSD op 30 Juni 2022 ondersteund door US $ 738 miljoen in contanten, wat neerkomt op 4,21% van de totale reserves, en US $ 10,6 miljard in Amerikaanse schatkistpapier met een looptijd van minder dan 90 dagen. De 17,4 miljard BUSD-tokens in omloop werden ook ondersteund door nog eens US $ 6,2 miljard aan door US Treasury gedekte omgekeerde terugkoopovereenkomsten met nachtelijke looptijden. Het is belangrijk dat stablecoins door dit soort kort termijn financiële producten worden gebacked.


Amerikaanse schatkistcertificaten maken ongeveer 60,5% van de totale reserves uit, terwijl repo-overeenkomsten meer dan 35% van de reserves vertegenwoordigen. Het reserverapport maakte ook melding dat het oveergrote deel van de bewaarders van contanten zijn verzekerd door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). BUSD, dat merkondersteuning krijgt van Binance, wordt uitgegeven door Paxos, en zowel het bedrijf als de stablecoin worden gereguleerd door het New York Department of Financial Services (NYDFS).

De reserves ter dekking van BUSD worden aangehouden op volledig gescheiden rekeningen op afstand van faillissementen. Zoals de New York Banking Law stelt, zou Paxos Trust, in het onwaarschijnlijke geval dat Paxos Trust insolvent zou worden, niet door de standaard faillissementsprocedures gaan zoals andere bedrijven. In plaats daarvan zou de hoofdinspecteur van NYDFS activa die door Paxos Trust in bewaring worden gehouden, teruggeven aan hun rechtmatige eigenaren. Paxos Trust houdt activa van klanten veilig gescheiden van bedrijfsfondsen als een gekwalificeerde bewaarder.

 

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.