Binance en Ingenico introduceren cryptobetalingen in Franse winkels

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & beleggen

In Frankrijk kan men nu in winkels met crypto betalen dankzij een samenwerking tussen Binance en Ingenico, een toonaangevende leverancier van betaalterminals.

Volgens het persbericht van Ingenico integreert deze samenwerking Ingenico’s AXIUM-betaalterminals met Binance Pay, waardoor ze “meer dan 50 cryptocurrencies kunnen accepteren“. Ingenico heeft “het grootste aantal geïnstalleerde betaalterminals ter wereld“.

Binance Pay is een “contactloze, grenzeloze en veilige cryptocurrency-betalingstechnologie ontworpen door Binance” waarmee Binance-gebruikers “met crypto kunnen winkelen of crypto naar vrienden en familie over de hele wereld kunnen sturen“. Het biedt “zero fees“, “razendsnelle betalingen” en ondersteuning voor meer dan 200 cryptocurrencies.

In het persbericht stond verder dat:

dit partnerschap is opgesplitst in verschillende fasen en dat deze eerste stap ervoor zal zorgen dat verkopers in cryptocurrencies kunnen worden betaald“.

Ingenico en Binance ontwikkelen momenteel een crypto-naar-fiat-betalingsoplossing, die in het tweede kwartaal van 2023 zal worden getest, zodat verkopers in fiat-valuta kunnen worden betaald.

Jonathan Lim, directeur van Binance Pay en Binance Card, zei het volgende:

Een van de grote voordelen van deze samenwerking is dat het bedrijven een nieuwe benadering van de markt biedt. Hun dominante positie op de markt en hun innovatieve betalingsoplossingen stellen ons in staat om onze toegang tot consumenten te versnellen, zonder onze eigen terminals of software te hoeven creëren.

Bovendien zal Ingenico in de nabije toekomst Binance op PPaaS, zijn betalingsplatform as a service opnemen, wat betekent dat handelaren wiens betalingsdienstaanbieder is aangesloten op PPaaS snel en gemakkelijk in-store betalingen van klanten kunnen accepteren die gebruikmaken van de Binance Cryptocurrency-portemonnee.

Wil jij meer leren over Binance? Bestel dan nu een ticket voor ons exclusief Crypto Mania event op 16 April te Gent. Roy Van Krimpen, Country manager van Binance zal hier een mooie keynote geven en deelnemen in het panel.

Bron: Cryptoglobe

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.